Čak 150 dokumentaraca na Doxu. Još stignete!

120

vizualdox

11. izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox trenutno je u tijeku, a trajat će sve do 1. ožujka 2015. U svih pet dvorana Cineplexx Centra Kaptol, prikazat će se i do 150 dokumentaraca kroz program službene konkurencije(međunarodnu i regionalnu), službeni program(Biografski dox, Glazbeni globus, Happy Dox, Kontroverzni dox, Majstori doxa, Stanje stvari, Teen Dox, Factumentarci, ADU Dox), retrospektive koje sadrže autorsku večer Vinka Brešana i retrospektive hrvatskog glazbenog dokumentarca. Tu je i posebni program kroz kategorije „Blistok“, „Triler Dox“ i „ZagrebDoXXL“.

Što vrijedi pogledati?

Danas na ZagrebDoxu ne propustite filmove iz natjecanja i programa “Stanje stvari”, “Retrospektive hrvatskih glazbenih dokumentaraca”, “Teen Doxa” i “ADU Doxa”. Mi ćemo izdvojiti kao dio Regionalne konkurencije, u 20 sati njemačko- mašđarski film “Beskućnik” koi je proglašen najboljim debitantskim filmom prošlogodišnje IDFA- e (International Documentary Film Festival Amsterdam). Protagonist je mladi buntovnik iz siromašnog mađarskog sela. Nakon projekcije slijedi razgovor s redateljom Gaborom Horcherom.

Beskucnik

Festival je startao u nedjelju filmom Bijesne bakice koji pokazuje da baš nikad nije kasno za promjene, a do kraja festivala očekuje vas cijeli niz fantastičnih dokumentaraca u svim kategorijama, pa vam toplo preporučujemo da svakako ako imate priliku posjetite neke od projekcija Doxa, a ovdje je i službeni program festivala.

L.K.

Komentari