BuRa DesignStore poziva vas na izložbu cvjetnog dizajna “Budi svoj”

238
Christina Cianci, autorica izložbe cvjetnog dizajna - Budi svoj Foto: Anja Viktoria Peršić

U riječkoj BuRi, DesignStoreu koji se nalazi u ulici Matije Gupca, otvorena je nesvakidašnja cvjetna izložba „BUDI SVOJ“ koju potpisuje Chrissart, točnije autorica Christina Cianci koja je znanje stekla u Milanu, u svjetski poznatoj i priznatoj školi cvjetne umjetnosti Laboratorio idee.

Izložba cvjetnog dizajna Budi svoj
Foto: Anja Viktoria Peršić

 Ako znamo da većinu ženu oduvijek inspiriraju moda i cvijeće, onda je ovo savršeno odabran koncept za prostor koji odjednom postaje galerija radova istančane umjetnice koja cvijećem slika ili njime stvara neodoljive instalacije. Brojni uzvanici na otvorenju bili su poetično i skladno uvučeni u priču o ženi, cvijeću, umjetnosti i modi.

Zapravo, modna kolekcija najprestižnijih hrvatskih dizajnera, čiji su modeli u stalnoj postavi ovog posebnog riječkog modnog dućana, ustupila je mjesto bajkovitim cvjetnim aranžmanima i dekoracijama, elegantno uzmičući i stavljajući ovu nesvakidašnju izložbu u prvi plan.

Snaga cvjetne umjetnosti je i u boji
Foto: Anja Viktoria Peršić

Neponovljive cvjetne forme, suglasja i kontrasti prirode, pa sve te boje, od onih nježnih bjeličastih do zlaćanih ili puderastih, uz izrazito snažnu ljubičastu, čemu pečat daju nizovi orhideje Vanda, pa do brojnih nijansi zelene, ali i poneke mrke, tamne crte šipražja utkanog u cvjetne kompozicije. Teško je to opisati, jednostavno morate doživjeti tu cvjetnu simfoniju u BuRi.  

dio cvjetne instalacije Christine Cianci
Foto: Anja Viktoria Peršić

Christina Cianci živi u svom sretnom svijetu cvjetne umjetnosti, odlazi na brojna natjecanja, skupove i ne propušta priliku učiti od najboljih i raditi s njima.

elegantan uzmak mode i pozdrav cvjetnoj umjetnosti
Foto: Anja Viktoria Peršić

Do sada je radila s najvećim majstorima i mentorima cvjetne umjetnosti, među kojima su  Peteer Hess (Švicarska), Carmelo Antonucci (Italija), Marino Bulatovim (Rusija), Anson Low (Singapur), a posebno je ponosna na rad i suradnju sa svojim mentorom Vincenzom Antonucciom, koji je predstavljao Italiju na svjetskom prvenstvu u cvjetnoj umjetnosti u Americi ovog ožujka.  

detalj izložbe Budi svoj
Foto. Anja Viktoria Peršić

Christina zastupa školu Laboratorio idee u Hrvatskoj, a svoje je mjesto pronašla i u stručnom timu za izradu show rooma za talijanske veleprodaje dekorativnih materijala i papirne konfekcije, član je grupe NAD4 (Natural Art Designer) koja u Italiji priprema razne tematske izložbe, izrađuje vegetativne skulpture, a izuzetno su traženi njeni posebni vjenčani buketi i cvjetne kompozicije za vjenčanja.  

Bye bye fashion, welcome flower art
Foto: Anja Viktoria Peršić

Ono što nas vraća na početak ovog teksta, naslov je izložbe „BUDI SVOJ“, kojim autorica svima hrabro poručuje da budu svoji, da ožive svoj san, promjene u životu ono što ne žele i krenu putem koji spremno odabiru, bez obzira na poglede ili čuđenja drugih, jer oni nisu bitni. Bitni smo mi i bitan je naš život, naši snovi i zato Christina Cianci, izuzetna cvjetna umjetnica u dvije riječi sažima cijelu životnu mudrost o sreći i poručuje – „Budi svoj“.

Cobranding BuRa, kao kakao i cvjetna umjetnost
Foto: Anja Viktoria Peršić

BuRa DesginStore riječka je modna adresa na kojoj se nalaze renomirani brendovi  hrvatske mode, među kojima su XD Xenia Design, Charlie design, Maks te DNK by Nada Došen.  

Đulijana Knapić i gošće
Đulijana Knapić i gošće Foto: Anja Viktoria Peršić

Prema riječima vlasnica Đulijane i Paule Knapić, od samog početka rada BuRe ideja je bila da se u ovom prostoru, osim mode, susreću urbana kulturna i intelektualna događanja koja će zbližavati ljude i unositi dašak različitosti u ovaj grad.

Nit vodilja cijelog projekta bila je da se u prostoru održavaju i različita događanja, okupljanja i druženja vezana uz našu lokalnu zajednicu i riječku kulturu. Sada, gotovo godinu  i pol od našeg osnutka, mogu slobodno reći da smo u tome i uspjele. Vrlo smo sretne i ponosne što smo svoju zamisao ostvarile i što naša BuRa polako, ali sigurno postaje mjesto jedne posebne riječke modne priče. Na tragu toga je i izložba „Budi svoj“ autorice Christine Chianci, za koju možemo reći da je posebna i da smo sretni što smo bili njeni domaćini, a svoju BuRu pretvorili u galerijski prostor ispunjen cvjetnom umjetnošću koja se ne viđa često“, zaključila je Đulijana Knapić.  

Uzvanici na otvorenju izložbe Budi svoj
Uzvanici na otvorenju izložbe Budi svoj
Foto:Anja Viktoria Peršić

Izložba ostaje otvorena do konca ožujka, cvijeće kao i sve ima svoj vijek, ali dok je tamo apsolutno je svoje, stoga požurite i pogledajte izložbu „Budi svoj“.

Komentari