Božić u planetariju – Uživajte u Valceru zvjezdanih plesača

33

I ove godine u Astronomskom centru Rijeka će se prikazivati prigodan program tijekom blagdana, Božić u planetariju.

Program u planetariju sastoji se od dva dijela, a preporuča se starijima od 10 godina.

l. dio – posjetitelji će u kratkom show-u upoznati božićno nebo iznad Rijeke, odnosno zvijezde, zviježđa i planete vidljive u prosincu. Objasnit će se zimski suncostaj, najkraći dan u godini kojeg su slavile brojne kulture i narodi kroz povijest.

ll. dio – gledatelji će moći pogledati kratki film Valcer zvjezdanih plesača.

Neprekidno gibanje planeta, zvijezda i zviježđa u Svemiru u filmu je prikazano uz glazbenu podlogu gudačkog orkestra te će u njemu uživati svi ljubitelji glazbe i umjetnosti.

Film je djelo nagrađivane multimedijalne umjetnice Diane Reichenbach, a glazbene pjesme iz Concerta za violinu, rock banda i uz gudački orkestar Mikea Millsa i violinista Roberta McDuffiea.
Spomenuti program prikazat će se na dane 6., 13. i 20. prosinca 2018. godine s početkom u 19 sati.

Program u planetariju preporuča se gledateljima starijim od 10 godina.

U  programu Digitalnog planetarija utorkom je u 18 sati film “Putovanje male zvijezde”, srijedom u 18 sati film “Neukrotivi Svemir – izvor života”, četvrtkom, u 19 sati show “Božić u planetariju”, petkom u 19 sati show “Vodič noćnim nebom – jesen/zima” , u 20.30 sati film “Vibrato”. U subotu u 11 sati kreće Matineja za najmlađe: Zvjezdana igra, show i crtalica Pronađi svoje zvijezde. Subota navečer rezervirana je za film “Carstvo svjetlosti” u 19 sati i Zvjezdarnica u 20.30 sati (ovisno o vremenskim uvjetima, uz najavu).

Izvanredni program 8., 15. i 22. prosinca posjetiteljima nudi prigodnu zabavno-edukativnu crtalicu – “Pronađi svoje zvijezde”, nakon redovnog programa u planetariju. Show “Božić u planetariju” na programu je 6., 13. i 20. prosinca. Od 21. prosinca na programu je show “Vodič noćnim nebom – zima”, od 27. prosinca 2018. do 11. siječnja 2019. godine – Praznici u ACR-u: “Svemir: na vama je da ga otkrijete”, show od utorka do petka s početkom u 17 sati.

Informacije i rezervacije na 051/455-700 ili na astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr.

Komentari