Bogati lineup INmusic festivala

228

placebo

Na jučerašnjem druženju za medije INmusic festivala u Zagrebu, organizatori su predstavili premijerni nastup sasvim novog projekta – FFS (Franz Ferdinand & Sparks). Opet Ferdinand? Da, ali u malo drugačijoj postavi. Naime, projekt naziva FFS, imat će svjetsku premijeru upravo na INmusic festivalu! Isto tako, najavljeno je i kako će se ponovno podržati natječaj “Zasviraj sa Žujom” i zajedno s organizatorom festivala pružiti šansu jednom neafirmiranom bendu da zasvira na ovogodišnjem festivalu uz velika svjetska glazbena imena. Prijave na natječaj započet će već 2. ožujka, pa svim zainteresirnima savjetujemo da prate službene stranice festivala.

Deseta godišnjica festivala

FFS je bend koji se sastoji od članova grupe Franz Ferdinand i Sparks, a za svoju svjetsku premijeru odabrali su desetu godišnjicu našeg najvećeg open air festivala. Otprilike u vrijeme prvog izdanja INmusic festivala, prije 10 godina, krenula je i inicijalna ideja o udruživanju snage u ovoj novoj odvažnoj, stvaralačkoj avanturi, a plodovi ove naizgled nevjerojatne glazbene ideje, konačno su rođeni. Nastupom na INmusic festivalu Franz Ferdinand & Sparks počinju europsku turneju na kojoj će predstaviti novi materijal nastao u sklopu projekta FFS te najveće hitove Franz Ferdinanda. Franz Ferdinand su inače poznati kao veliki prijatelji festivala i miljenici naše publike. Sve svoje hrvatske nastupe održali su na INmusic festivalu te su najbolji mogući gosti slavljeničkog 10. izdanja INmusica. Zadnji put su na Jarunu nastupili 2012. godine, a ovoga puta s njima su i fenomenalni kultni američki bend Sparks, koji je nastao 1971. godine u Los Angelesu.

FFS

Sparksi

Sparks su se kroz desetljeća jedinstvenog glazbenog izričaja nametnuli kao pioniri čitavog niza glazbenih žanrova, od glam rocka i art roc
ka do synthpopa te su prepoznati kao velika inspiracija mnogim bendovima i izvođačima, od Curta Cobaina, Ramonesa, Faith No Morea, Sonic Youtha pa do samih Franz Ferdinanda. Sparkse ćemo slušati po prvi puta, pa će svakako zanimljivo biti poslušati kombinaciju zvuka ova dva benda. Kako zvuči ova suradnja, saznat ćemo prije ostatka svijeta, na zagrebačkom Jarunu na ovogodišnjem INmusic festivalu.

paoloNastup FFS (Franz Ferdinand & Sparks) pojačava ionako iznimno atraktivan ovogodišnji program INmusica na kome su već potvrđeni: Placebo, Paolo Nutini, Of Monsters and Men, La Roux, Black Rebel Motorcycle Club, Death Cab for Cutie, Eagle
s of Death Metal, Future Islands, Frank Turner, Kate Tempest, Aziza Brahim i mnogi drugi…

INmusic festival organizira se od 22. do 24. lipnja. Ulaznice za deseto izdanje festivala mogu se nabaviti po cijeni od 299 kuna do 17. travnja.

Lana Klobas

Komentari