Bogata umaška koncertna sezona

109

Elvis Stanić, 21. srpanj 2011.
Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša te najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije. Vođa je “Elvis Stanić Groupa”, jazz fusion skupine koja spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama.

Neno Belan, 22. srpanj 2011.
Nekadašnji frontman popularnog splitskog sastava Đavoli, danas kao solo izvođač uz prateće Fiumense doživljava apsolutni uspjeh kod struke i publike, osvojivši tri nagrade Porin u kategorijama za najbolji rock album, najbolju izvedbu grupe s vokalom i za najbolji koncertni album.

Montserrat Caballé, 23. srpanj 2011
U svojoj impresivnoj karijeri Montserrat Caballé je pjevala u preko osamdeset opernih uloga, od barokne opere do Verdija, Wagnera, Puccinija i Straussa. Njezin je glas poznat po čistoći, preciznoj kontroli, izuzetnoj snazi i svestranosti. Karizmatičnom osobnošću i ljudskom toplinom Caballé očarava publiku diljem svijeta već gotovo pet desetljeća. Kao ambasadorica dobre volje UNESCO-a poznata je i po humanitarnom radu.

Goran Griff Kauzlarić, 24. srpanj 2011
Goran Griff Kauzlarić vrstan gitarist i multi instrumentalist iz Buja svira kao profesionalni glazbenik više od 30 godina u Hrvatskoj i inozemstvu. Osim što pjeva i svira, Goran Griff se bavi skladanjem i produkcijom eksperimentirajući razne vrste glazbe.

Positivo, 25. srpanj 2011
Svi članovi benda Positivo su ujedno i instrumentalisti i pjevači te sa sobom nose senzibilitet prema glazbi koja se na javnim nastupima ispoljava kroz jaku energiju, emociju i kvalitetnu svirku. Njihova glazba je pod različitim utjecajima, kolekcionara svo ono dobro iz svakog glazbenog stila i fuzionira kroz sound grupe, jednako su dobri kada izvode Pop, Soul, Funk, Jazz, Latin Jazz ili Rock.

Buđenje, 26. srpanj 2011.
Buđenje je bend koji na glazbenoj sceni postoji već duži niz godina, predvođen autorom tekstova i pjevačem Darkom Bakićem, glazbeno je okarakteriziran kao mediteranski pop-rock modernije glazbene produkcije. Buđenje sviraju svoje ali i hitove drugih izvođača i sinonim su za dobru zabavu u svakoj prigodi.

The Beat Fleet, 27. srpanj 2011.
Njihova je glazba jedinstvena u Hrvatskoj i zato jesu posebni jer stvaraju na poseban način muziku na koju repaju na način na koji samo oni to znaju. Praktički su osnivatelji novog žanra muzike, između hip hopa i rock-a, no bez obzira na to mnogi poznati hip hop izvođači smatraju njihove albume najboljim hip hop albumima u Hrvatskoj.

Lana Jurčević, 28. srpanj 2011.
Lana Jurčević jedna je od najuspješnijih izvođača u Hrvatskoj općenito. Počela se baviti pjevanjem od djetinjstva a na hrvatsku estradu je stupila 2003.godine kada je i objavila svoj prvi album. Nakon toga zaredala je veliki broj uspješnih hitova. Izdala je do sada tri albuma a četvrti će biti objavljen ove godine.

Gustafi, 29. srpanj 2011.
Sa svojim javnim nastupima započeli su 1980.godine u Vodnjanu, da bi već sljedeće godine svirali po Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Sarajevu.. Grupa je svojim istaknutim nastupom u finalu YURM-a stekla status kultne alternativne grupe i kao takva nastupila na Zagrebačkom bijenalu sa Laibachom 1983.godine. Sadašnja postava od 9 članova sa užitkom i veseljem kreće u svaki nastup.

Jinx, 30. srpanj 2011.
Jinxi su mala, ali nevjerojatno uspješna tvornica hitova sposobni u jednoj pjesmi, jednom savršenom pop trenutku, ujediniti ukuse kao da ih baš ništa ne dijeli. 1998.godine dobili su nagradu francuskog državnog radija namijenjena najboljem mladom bendu u Europi, te nagradu u Bukureštu, što je zaokružilo iznimno uspješnu 1998.godinu. Nastavljaju sa radom izdavanjem raznih albuma i osvajanjem nagrada. Posljednji album “Na zapadu” opet ih je postavio na sam vrh.

Vanna, 31. srpanj 2011
Vanna je glazbenu karijeru počela prije gotovo dva desetljeća. Popularnost među publikom stekla je kroz godine sa Elektro Teamom kao njihov lead vocal i koautor mnogih hitova benda koji je obilježio devedesete. Nakon razlaza sa grupom 1998.godine nastavila je vrlo uspješnu solo karijeru,izdavši pet studijska i tri live albuma.

Komentari