Bogat raspored ljetnih događanja u Opatiji

230

Na press konferenciji koja je 21. svibnja održana u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici, ravnateljica ustanove najavila je „Ljeto na Ljetnoj 2013“, program događanja tijekom predstojeće sezone. Pressici su prisustvovali i gradonačelnik Grada Opatije g. Ivo Dujmić koji je izrazio zadovoljstvo kvalitetom ovogodišnjeg programa i pozvao publiku da uživaju u programu na Ljetnoj pozornici, direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić koja je istaknula važnost kulturnih i zabavnih događanja u turističkoj ponudi i naporima koje u tom smjeru ulaže ustanova festival Opatija te Gordana Žulj, direktorica Regionalnog centra Kvarner Zagrebačke banke koja je govorila o dugogodišnjoj sponzorskoj podršci Festivalu Opatiji i njegovim projektima u cilju podizanja kvalitete kulturne ponude tijekom, ali i izvan ljetne sezone. Mateja Majerle u kratkim crtama opisala je projekt radionice mjuzikla koju će voditi u sklopu Festivala mjuzikla.

Nakon pozdrava domaćina i riječi gostiju, Miloš je najavila program:
Uz već ustaljenu uzdanicu ljeta – „Festival mjuzikla“ bit će tu i raznih koncerata i manifestacija. Festival mjuzikla ove godine činit će 5 mjuzikala:
– 14. lipnja „Crna kuća“ mjuzikl u boji autora Ladislava Prežigala u izvedbi B Glad produkcije.
– 21. lipnja „Pepeljuga“ mjuzikl u izvedbi Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke namijenjen djeci. Tekst prema bajci braće Grimm napisala je Magdalena Lupi Alvir.
– 30. lipnja „Jalta, Jalta“ mjuzikl autora Milana Grgića u izvedbi Gradskog kazališta Komedija iz Zagreba. Mjuzikl će biti svečano izveden povodom ulaska Republike Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije uz prigodni vatromet točno u ponoć.
– 12. srpnja „Glavo luda“, mjuzikl autora Nikole Bulatovića u izvedbi Pozorišta na Terazijama iz Beograda.
– 26. srpnja „Chicago“, mjuzikl Freda Ebba, Boba Fossea i Johna Kandera , također u izvedbi Pozorišta na Terazijama iz Beograda.

Osim samih navedenih izvedbi, ovogodišnji Festival mjuzikla bit će bogatiji i za radionicu „Veliki mjuzikl za male umjetnike“ koju će voditi mladi tim iz Opatije predvođen Matejom Majerle i specijalnim gostom predavačem Vladimirom Graićem.

Ljeto ćemo službeno otvoriti velikim koncertom Tonyja Cetinskog koji – vjerovali ili ne – još nije održao samostalni koncert na Ljetnoj pozornici. Izdvajamo i koncerte u srpnju: folklornog ansambla Kralj Tomislav s Novog Zelanda i klape Samoana uz goste; koncert Los Caballeros te koncert Kings of Strings na kojem nastupaju vrhunski svjetski gitaristi Tommy Emmanuel, Vlatko Stefanovski i Stochelo Rosenberg. Uz već tradicionalne manifestacije MIK, Liburnia Jazz Festival i Festival klapa i mandolina na Ljetnoj pozornici će se odmah početkom lipnja održati i Međunarodni festival mažoretkinja. Ljetnu sezonu zatvaramo još jednim spektaklom: velikim Gibonnijevim koncertom krajem kolovoza na kojemu će on promovirati svoj novi album na engleskom jeziku koji će, želimo mu to, njegovu popularnost rasprostraniti i izvan granica naše zemlje odnosno hrvatskog govornog područja.

Na maloj Ljetnoj pozornici zadržava se koncept Foajea u kojem će ove godine glavni adut biti filmski program. U postupku je nabava digitalnog projektora i ako sve pođe po planu, od ovog ljeta kino repertoar bit će bogatiji naslovima vrhunske produkcije, uz kvalitetniju projekciju. Osuvremenjavanjem kino-opreme osigurat će se i puno više premijera.

Cijene ulaznica zadržavala se na prošlogodišnjoj razini: ulaznice za mjuzikle stajat će 100, 120 i 150 kn u pretprodaji, odnosno 120, 150 i 180 kn na dan izvedbe. Iznimka je mjuzikl za djecu „Pepeljuga“ čija će ulaznica stajati 50 kn. Ulaznice za koncerte i manifestacije  stajat će u rasponu od 40 kn do 200 kn. Cijene ulaznica za filmske projekcije je 25 kuna.

Uvode se i VIP ulaznice za mjuzikle čije bi cijene od 280,00 kn sadržavale:
– mjesta u „zlatnom kvadratu“ u gledalištu (3. I 4. red sredina)
– osigurano parkirno mjesto na rivi (jedno parkirno mjesto na dvije ulaznice)
– u pauzi MJUZIKL PLATU i čašu šampanjca
– majicu Festivala Opatija EMOTICON

Komentari