Bliži se 106. plivački maraton Šilo – Crikvenica

294

Još je malo vremena preostalo do početka najstarijega plivačkog maratona na Jadranu. Riječ je o tradicionalnom Plivačkom maratonu Šilo – Crikvenica, koji će se u ponedjeljak, 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, zaštitnice Crikvenice, održati čak 106. put. Priča o ovome maratonu seže u davnu 1910. godinu, kada je ondašnje Lječilišno-turističko povjerenstvo organiziralo prvu međunarodnu plivačku utakmicu u preplivavanju od Šila do Crikvenice. Stoljetni je maraton od početnog avanturističkog pothvata skromnih razmjera izrastao u jedinstvenu i vrijednu sportsku manifestaciju, koja je izazov i rekreativcima i vrhunskim sportašima te već desetljećima privlači veliku pozornost.

Svake godine maraton okuplja sve veći broj plivača, a do danas je prijavljeno njih 280. Prijave traju još nekoliko dana, točnije do srijede, 10. kolovoza do 23:59 h. Nakon toga roka prijave neće biti moguće, kao ni prijave na licu mjesta. Sudjelovanje u natjecanju se prijavljuje propisanom on-line prijavnicom.

Rivijera Crikvenica-Maraton Silo-Crikvenica 2

Za sudjelovanje na maratonu potrebno je uplatiti kotizaciju (krajnji rok za uplatu je 12.8.2016.), i to:
a) natjecatelji prijavljeni do 31.7.2016. do 23:59 moraju uplatiti 100,00 kn nepovratne kotizacije (po . plivaču)
b) natjecatelji prijavljeni nakon 1.8.2016. (od 00:00), a do krajnjeg roka (10.08.2016. do 23:59) moraju uplatiti 120,00 kn nepovratne kotizacije (po plivaču).

Sudionici s prebivalištem na području Grada Crikvenice nisu obvezni platiti kotizaciju (kao dokaz su dužni organizatoru predočiti osobnu iskaznicu; za malodobne adresa roditelja).

Rivijera Crikvenica-Maraton Silo-Crikvenica 1

Dužina plivačke staze iznosi 3500 m. Start je u 10 sati u Šilu na otoku Krku, a cilj u centru Crikvenice, na vanjskome zidu Gradskoga plivališta. Maraton se boduje za natjecanja CRO-CUP-a, Hrvatskoga saveza daljinskog plivanja, a za vrijeme natjecanja se primjenjuju njihova pravila, koja provode vrhovni sudac i sudački žiri. Žene i muškarci se natječu istodobno, ali se rezultati ocjenjuju odvojeno. Najuspješniji natjecatelji bit će proglašeni nakon 12 sati na Gradskome plivalištu u Crikvenici.

Posjetite Crikvenicu 15. kolovoza i uživajte uz najstariji plivački maraton na Jadranu!

Komentari