Blagdan ukazanja Gospe od supa na Kantridi!

97

Ukazanje Majke Božje desilo se na sam blagdan Vele Gospe, 15.08.2019. na moru ispred kupališta „Igralište“ na Kantridi u Rijeci.

Od tada je Marija, Majka Božja postala poznata kao “Gospa od supa” i svake godine se na taj datum i na tom istom mjestu prigodno obilježava blagdan ukazanja Gospe od supa.

Također podsjećamo vas da je lani na tom mjestu osvanuo privremeni spomenik pred kojim su ljudi spontano ostavljali malene darove i palili svijeće.

Ove godine na istom mjestu se sprema nešto sasvim drugačije. Nakon što je prošle godine Gospa od supa dobila svetište, ove godine ćete imati priliku otići kući sa proslave obilježavanja blagdana ukazanja Gospe od supa sa uspomenom u ruci ili u torbi. Na sam blagdan Vele Gospe, na moru ispred kupališta ‘Igralište’ u 18 sati prigodno će se obilježiti blagdan ukazanja Gospe od supa.

Tako je na Kantridi osvanuo štand gdje simpatična prodavačica Tajči Čekada prodaje prigodne suvenire, koje i inače hodočasnici tradicionalno kupuju poput svijeća, magneta, upaljača, šalica, mirisnih svijeća, notesa, kalendara i razglednica. Također, ove godine u pomoć je priskočila i bijela anđelica, koju je utjelovila glumica Denis Kirinčić. Iste predmete, možete nabaviti i u web shopu na stranici Gospe od supa.

gospa od supa
Izvor: Facebook Gospa od supa
gospa od supa
Izvor: Facebook Gospa od supa

Komentari