Bit će to nedjelja za pamćenje! Zvončarska smotra sa čak 500 sudionika završava Zvončarskom simfonijom!

135
Facebook/Simpatizeri GROBNIČKIH DONDOLAŠA

U Festival susjedstava u 2020. godini uvode nas najpoznatiji ophodnici stočarske pokladne magije u Hrvatskoj – zvončari!

Grobnički dondolaši i njihovi europski gosti, različite zvončarske skupine iz čitave Europe, okupljaju se i druže tijekom tri dana smotre i različitih programa. Zvončari su iskonska tradicijska i živuća kultura Kvarnera, posljednji čuvari čvrstih uporišta pobune.

U petak, 7.veljače 2020. u 19 sati održat će se Svečana skupština povodom 20. obljetnice Grobničkih Dondolaša u sklopu koje će se, od 3. do 9. veljače moći pogledati Izložba tradicijskih maski u Domu kulture Čavle.

Čavle-festival

U subotu, 8.veljače 2020. u 12 sati na Platku će se održati Maškarani Platak, povorka od Malog do Velikog doma uz animacijske igre.
Navečer od 21 sat u Domu kulture Čavle održat će se Maškarani tanci. Okupljene se zabavljati Grooversi, a ulaz je besplatan.

Vrhunac događanja je u nedjelju, 9. veljače 2020. U 12 sati održat će se Zvončarska smotra u kojoj sudjeluje oko 500 europskih i lokalnih zvončara.

Smotra počinje ispred Osnovne škole Čavle i završava Zvončarskom simfonijom koja će se održati na Trgu hrvatskih branitelja pod ravnanjem Zorana Majstorovića.

Premijera Zvončarske simfonije donosi dosad neviđen spoj glazbe, ritmova i zvukova dondola Grobničkih dondolaša, zvončarskih skupina i karlovačkih bubnjara. Uoči premijere Zvončarske simfonije, na Trgu hrvatskih branitelja održat će se Svečano otvorenje Festivala susjedstava.

Iz europskog susjedstva zvončarsku smotru predvodi Vorstandschaft des Klausen i Bärbele Verein iz Immenstada, Njemačka.

Rijeka 2020 iz Rijeke do Čavala organizira besplatan prijevoz. Autobus “Rijeka 2020” kreće s Jelačićevog trga u 10:20 i u 11:20, a vraća se u 17:15 i 18:15 sati.

 

 

 

 

Komentari