Besplatne radionice bubnjeva, gitare i pjevanja u atomskom skloništu na Kozali

28

Ritam podzemlja, projekt koji okuplja glazbenike u prenamijenjenom atomskom skloništu na Kozali, na adresi Ante Kovačića 24 ispod grada već godinama stvara zajednicu glazbenika koji su tražili prostor za sviranje ili pak prijatelje s kojima bi svirali. Tako su se kreirali novi bendovi, mijenjali stari ili etablirali postojeći, a mjesta za sve: od akustičnih bendova, blues, rock, pop, etno, metal, punk bendova, koji svoju kreativnost izražavaju kroz autorsko stvaralaštvo, obrade pjesama te radionice za naše najmlađe članove društva. 

Organiziraju se projektne aktivnosti koje će se provoditi u svrhu upoznavanja građana s osnovama instrumenata i glazbene produkcije u Rijeci. Kroz seriju glazbenih radionica tim Skloništa će susjedima i sugrađanima predstaviti dio ”underground” scene Rijeke, koja se okuplja u prenamijenjenom skloništu nebodera na Kozali. Pozivanjem susjedstva i javnosti da kroz umjetničke prakse izražavaju svoju kreativnost te prelaze vlastita ograničenja i granice, nastoji se podići razina kohezije zajednice i istaknuti važnost koju alternativni oblici glazbenog izričaja imaju u vrevi svakodnevnog života urbane sredine.   

Tim projektom otvaraju se vrata svim zainteresiranim susjedima i sugrađanima, koji se žele upoznati s djelovanjem ekipe iz Skloništa te tako proširili zajednicu i ljubav prema glazbi. Pridružiti se mogu 27. lipnja od 15 do 20 sati na otvorenim vratima Ritma podzemlja “Zaviri u podzemlje’’. Organiziraju se i besplatne glazbene radionice koje će trajati od 28 do 30. lipnja koje su otvorene za sve građane.

Radionica bubnjeva “Uhvati ritam” će se održavti 28. lipnja od 10 do 12 i od 14 do 16 sati. Radionica gitare “Prvi trazaji” 29. lipnja od 10 do 12 i od 14 do 16 sati, radionica bass gitare “All about that bass’’ također u terminima od 10 do 12 i od 14 do 16 sati te vokalna radionica “Pusti glas’’ 30. lipnja od 14 do 16 sati. Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem obrasca na linku.

Također, Ritam Podzemlja u suradnji s Udrugom za Sindrom Down održat će ritmičku radionicu sa korisnicima udruge kako bi zajedno gradili inkluzivniju zajednicu i međusobno si pomagali. 

Program realizira incijativa građana Ritam podzemlja u suradnji s udrugom Terra uz potporu sudioničkog programa Civilne inicijative koje provodi RiHub u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Cilj programa Civilne inicijative je aktivno uključivanje građana u kreiranje kulturnih i društvenih programa te poticanje produkcijskih i organizacijskih kapaciteta neformalnih civilnih grupa i pojedinaca.

 

 

Komentari