Bajka iz shopping centra

203

“Bajka iz shopping centra” priča je o neobičnim sudbinama dvoje hrvatskih “gastarbajtera” u njihovoj zrelijoj dobi. Kroz dijalog koji obiluje smiješnim situacijama oslikava se sva nevinost, tuga i toplina ljudskih sudbina tako karakterističnih za naše ljude koji svoj život provedu radeći u inozemstvu. U predstavi je mnogo neočekivanih obrata koji će zadržati pažnju gledatelja, nasmijati ga do suza pa čak i rasplakati.
Autor predstave Mate Matišić jedan je od najboljih suvremenih hrvatskih dramatičara, scenarist, glazbenik i skladatelj. Poznate su njegove drame „Anđeli Babilona“, „Bljesak zlatnog zuba“, „Sinovi umiru prvi“, „Ničiji sin“ i „Žena bez tijela“. Mate Matišić je i autor scenarija niza domaćih filmova među kojima ističemo „Nije kraj“ iz suradnje s Brešanom te „Život sa stricem“, „Kad mrtvi zapjevaju“ i „Fine mrtve djevojke“.

U predstavi igraju istaknuti glumci HNK Ivana pl. Zajca Olivera Baljak i Davor Jureško. Olivera Baljak je prvakinja riječkog HNK Ivana pl. Zajca. Do sada je odigrala skoro stotinu vrlo zapaženih uloga, dobila je brojne nagrade i priznanja za svoj rad,kao i nagradu Grada Rijeke, a više puta nominirana je i za Nagradu Hrvatskoga glumišta. Davora Jureško je također prvak riječkog HNK Ivana pl. Zajca. I on je odigrao stotinjak zapaženih uloga u svome kazalištu i izvan njega te je za svoj rad dobio brojne nagrade i priznanja.

Redatelj predstave jedan je od najboljih hrvatskih redatelja novije generacije Vinko Brešan . Njegovi filmovi „Maršal“, „Kako je počeo rat na mom otoku“, „Svjedoci“ i „Nije kraj“, osvojili brojne nagrade na mnogim domaćim i stranim filmskim festivalima.

Predstava će premijerno biti izvedena, a gdje drugdje nego u najvećem shoping centru u Rijeci, Tower centru 10. veljače s početkom u 21:15h. Reprizno ćete predstave ipak moći odgledati u primjerenijem prostoru, Hrvatskom Kulturnom Domu na Sušaku, 7. i 8. ožujka s početkom u 20h.

Komentari