Autokino na Kampusu – Ovog petka gleda se Altmanov M*A*S*H

9

Antiratni satirični program Autokino na Kinotenku (bivši Tenk na sveučilišnom Kampusu) ovog petka, 2. listopada u 20 sati, donosi M*A*S*H legendarnog Roberta Altmana.

Posjetitelji Kinotenku mogu pristupiti preko ulice Radmile Matejčić (iznad Sušačke bolnice), a ulaznice se prodaju prilikom dolaska na Kinotenk od 19 sati, te se mogu rezervirati na adresi ulaznice@art-kino.org

O FILMU

Kultna američka antiratna satira redatelja Roberta Altmana iz 1970. godine, temeljena na romanu Richarda Hookera, prati skupinu liječnika na terenu koji humorom pokušavaju sačuvati zdravi razum usred terora Korejskog rata. U podtekstu filma istaknuta je jasna kritika u to vrijeme aktualnog Vijetnamskog rata.

Među brojnim nagradama M*A*S*H je osvojio Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Cannesu, Zlatni globus za najbolji film, a nominiran je i za četiri oskarovska kipića, uz osvojenu nagradu za najbolji scenarij.

Kao programski projekt udruge FilmaktivArt-kina i Sveučilišta u Rijeci – organiziran u sklopu pravca Doba moćiRijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture – Autokino u prostor jakih militarnih odjeka antiratnim satirama nastoji promatrati strahote i apsurde rata i vojnih djelovanja kroz humanističku optiku koja – u trenutnim vremenima društvenih, zdravstvenih i političkih nesigurnosti – nudi refleksiju na svjetsku i europsku povijest s vrlo jasnom kritikom rata i vojnog ustroja.

Zvuk se, kao i u prethodnim izdanjima Autokina, prenosi preko radijske frekvencije 91,6 FM. Zbog lošeg vremena odgođena projekcija filma Veliki diktator Charlieja Chaplina održat će se 16. listopada u 20 sati.

U slučaju jake kiše ili nevremena, projekcija filma odgađa se za idući dan. Organizatori pozivaju sve zainteresirane građane da prate daljnje obavijesti na mrežnoj stranici i društvenim mrežama Art-kina, Filmaktiva i Rijeke 2020 o mogućim daljnjim izmjenama u održavanju Autokina prema uputama nadležnih tijela vezanim uz pandemiju bolesti COVID-19 i u skladu s vremenskim prilikama.

Više informacija možete potražiti na stranicama Art kina

Komentari