Atrakcija na Sljemenu – Utrkom slalomašica započela 13. Snježna kraljica!

34

Ženskim slalomom u 13 sati započela je trinaesta Snježna kraljica. Sljeme je spremno dočekalo natjecatelje i brojne posjetitelje, a Crveni spust je u odličnom stanju. Probnu je vožnju ozvozio naš legendarni Ivica Kostelić.

Utrku slalomašica otvorila je će 25-godišnja švicarska skijašica Wendy Holdener, koja je u petak izvukla startni broj jedan, dok je druga koja je krneula sa startne kućice 21-godišnja Austrijanka Katharina Liensberger.

Startni broj tri izvukla je 29-godišnja austrijska skijašica Bernadette Schild, dok će trostruka pobjednica Sljemena, aktualna braniteljica naslova i trenutno vodeća u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa, 23-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin u utrku krenuti sa startnim brojem šest. “Sigurna sam da nas očekuje neizvjesna utrka, a sve skijašice sa samog vrha konkuriraju za pobjedu. Bit će to sjajna utrka”, poručila je dan uoči utrke Shiffrin.

Hrvatska predstavnica 22-godišnja Andrea Komšić startat će s brojem 58. “Mislim da je vrijeme za moj ulazak u prvih 30, odnosno u drugu vožnju. Puna sam samopouzdanja i mislim da mogu u tome uspjeti”, poručila je Andrea.

Nakon prva vožnje ženskog slaloma, druga će vožnja startati u 16 sati.

Ženska utrka Snježne kraljice samo što nije započela! 😁Podsjetimo, naša Andrea Komšić starta 58. 🇭🇷️💪

Objavljuje Snow Queen TrophySubota, 5. siječnja 2019.

Komentari