Art kino – Premijera filma „Sam samcat“ Bobe Jelčića

32

U srijedu, 16. siječnja u 20 sati u Art-kinu se održava premijera novog filma hrvatskog kazališnog i filmskog redatelja Bobe Jelčića – Sam samcat. Riječkoj premijeri prisustvovat će i sam redatelj, producentica Zdenka Gold i glumac Dean Krivačić s kojima će se, nakon projekcije filma, održati kratak razgovor.

Obiteljska i intimistička drama Sam samcat govori o muškarcu koji nakon raspada braka pokušava razriješiti zamršene odnose i srediti pitanje skrbništva nad kćeri. Usredotočen na lik Marka (Rahan Rushiaidat) kojeg okružuju bližnji u nesnosnim sesijama obiteljskog i prijateljskog mudrovanja, film prati i kafkijanski svijet nefunkcionalne socijalne službe. Administracija kojoj se ne nazire kraj, Marku ne dozvoljava da jedan dio života ostavi iza sebe i započne drugi.

Svoju je svjetsku premijeru Sam samcat imao na 24. Sarajevskom filmskom festivalu, međunarodnu na Eastern Neighbours Film Festivalu u Nizozemskoj, a hrvatsku na proteklom Zagrebačkom filmskom festivalu. Dojmljiva glumačka postava uz Rakana Rushaidata okuplja i Mikija Manojlovića, Snježanu Sinovčić Šiškov, Krešimira Mikića, Gorana Navojca, Kseniju Marinković, Jadranka Đoković, Deana Krivačića i druge. Kao pomoćnik redatelja radio je Radivoje Andrić koji je s Jelčićem surađivao i na filmu Obrana i zaštita. Producentica filma je Zdenka Gold, a koproducenti su Annemiek van Gorp, René Goossens, Alem Babić, Nataša Damnjanović, Vladimir Vidić i Ivan Marinović. Film je u distribuciji PARI PIKULA.

Riječ je o trećem dugometražnom filmu Bobe Jelčića, hrvatskog redatelja koji već više desetljeća aktivno i uspješno djeluje kao cijenjen i nagrađivan kazališni redatelj. Zbog svog doprinosa kulturi Jelčić je već proglašen jednim od najvećih hrvatskih kulturnih izvoznih proizvoda.

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana od 16:00 do 20:30 sati ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Komentari