Aquarius slavi 20. rođendan

101

Klub Aquarius ove godine ulazi u 20. godinu postojanja! Kroz protekla dva desetljeća ugostio je najjača imena svjetske glazbene scene, pratio je svjetske trendove u urbanoj klupskoj glazbi i istovremeno u Hrvatskoj postavljao nove glazbene standarde. Za početak obilježavanja velikog jubileja, kojeg će slaviti cijele 2012. godine, priredio je antologijski festivalski maraton koji će se održati 19.20. i 21. siječnja. Ovaj glazbeni spektakl ugostiti će creme de la creme zagrebačkog clubbinga – DJ-evi koji su postavljali nove granice dance kulture u Hrvatskoj. Tri noći – petak, subota i nedjelja – s probranim hitovima na dva floora donijeti će presjek legendarnih Aquariusovih programa koji su odgojili nekoliko zagrebačkih generacija. Samo neki od njih, znani svim stalnim i povremenim partijanerima su Kontrapunkt, Loops, Stereo Studio, Rebirth of funk, Blackout, Moovin Groovin, Soba 23, Whiskey petak, Stylish i mnogi drugi.

Prvi dan festivala,četvrtak 19.01., prisjetiti će te se programa poput Loopsa i Stereo Studia, uz DJe koji se smatraju jednima od pokretača elektronskog zvuka u Zagrebu. Za početak festivala Aquarius klub donosi vam poslasticu a za sve suvremenike, ali i nostalgičare – presjek elektronike u Hrvatskoj od njezinih početaka do danas.

Drugog dana festivala, 20.01., na red će doći programi poput Kontrapunkta, Dirty Beatza i drugih na jednom flooru te hip hop programa Blackout na drugom flooru, kada će se Aquariusovi zidovi tresti ponajviše u bass ritmovima.

U subotu će, 21.01., na svečanom repertoaru naći nešto komercijalnija muzika na koju ste navikli srijedom u Aquariusu, odnosno Rebirth of Funk, koji je u Zagrebu pokrenuo trend izlaska srijedom. Stari housijaneri prenijeti će sve čari Whiskey petka i Moovin Groovin programa, dok će mlade snage aktualnog Aquariusovog Sound Designers programa i ekipa House Fusiona okupirati A2 floor.

Trodnevni plesnjak nije samo presjek glazbeno –kulturnih događanja u hrvatskoj metropoli, to je velika, prva na redu rođendanska fešta kluba koji je kroz posljednja dva desetljeća zaslužan za migraciju različitih svjetskih glazbenih trendova u Hrvatskoj. Siječanjski glazbeni maraton je i ultimativni tulum koji će na svom plesnom podiju okupiti sve generacije partijanera i chagera, koji su prodefilirali kroz klub u različitim dance erama. Ujedninimo se na plesnom podiju Aquariusa!

Komentari