Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode

83

Udruga Bioteka dolazi u regionalne centre Osijek, Rijeka, Zagreb i Split i mladima u dobi od 15 do 30 godina donosi projekt „Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode ”. Glavni cilj projekta je osnažiti mlade za aktivno sudjelovanje u prepoznavanju i rješavanju pitanja zaštite okoliša i prirode u lokalnim sredinama. Više o projektu možete pročitati na sljedećoj poveznici – http://udruga.bioteka.hr/poceo-je-projekt-aktivni-mladi-u-zastiti-okolisa-i-prirode/.

Projekt se provodi u dva koraka:

1. Informativno-edukativna radionica

Izravno se susrećemo s mladima i konkretnim problemima vezanim za zaštitu okoliša u lokalnim sredinama, nakon čega krećemo u akciju. Mladi će saznati što je u njihovoj moći i kako stvoriti priliku za rješavanje okolišnih problema.

Radionice će se odvijati u:
Osijeku – 06. travnja 2018.   Kralja Zvonimira 15 (ICM@PRONI CENTAR)
Rijeci – 10. travnja 2018.   Kružna ulica 8 (ICM@Udruga RICZM “UMKI”)
Zagrebu – 12. travnja.2018.   Av. M. Držića 71A (ICM@Udruga ZAMISLI)
Splitu – 14. travnja 2018.   Jerina 1 (ICM@INFOZONA)

2. Drugi korak je provođenje istraživačkog, projektnog, aktivističkog i/ili okolišnog samostalnog rada mladih u lokalnim sredinama.

Cilj drugog koraka je mladima omogućiti rješavanje postojećih problema zaštite okoliša i prirode uz mentorstvo članova Udruge Bioteka tijekom cijelog trajanja samostalnog rada.

Trajanje drugog koraka iznosi tri mjeseca.

Kako se prijaviti

Ovim putem pozivamo sve mlade u dobi od 15 do 30 godina da se prijave za sudjelovanje putem obrasca za prijavu – https://goo.gl/forms/L7YXSJOcLNFSohe53.

Naziv projekta: Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode
Vrijeme odvijanja radionica: 9:30 – 17:30  sati (prijave od 9:00 sati)
Cijena: besplatno

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 

Komentari