Ako još niste pogledajte Sjajno mjesto za nesreću

55

Predstava Hrvatske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca “Sajno mjesto za nesreću” podnaslovljena kao tragikomična epizoda jednog gubitnika nastala prema romanu Damira Karakaša u dramatizaciji Nine Mitrović, a u režiji poznatog hrvazskog filmskog redatelja Dalibora Matanića bit će ponovno na programu u četvrtak i petak, 17. i 18. svibnja 2012. u 19.30 sati.
Glumačku ekipu predvodi gost riječkog Kazališta, Frano Mašković u ulozi Pisca kojemu se na sceni pridružuje gotovo cjelokupni glumački ansambl Hrvatske drame: Denis Brižić (Hristo), Damir Orlić (Georgi), Alex Đaković (Stefan), Anastazija Balaž Lečić (Maud), Andreja Blagojević (Ana), Tanja Smoje (Morana), Davor Jureško (Portir), Adnan Palangić (Urednik), Biljana Torić (Elsa), Olivera Baljak (Celine), Jasmin Mekić (Joe Ballestra), Davor Jureško (Gospodin), Sabina Salamon (Urednica), Nenad Vukelić (Policajac), Dražen Mikulić (Imigracijski službenik), Predrag Sikimić (Anatol) i Biljana Torić (Sutkinja), te po prvi put Aleksandra Stojaković kao Hadami i Alen Liverić u ulozi Jeana-Baptista. U predstavi sudjeluju i članovi Baleta Tanja Tišma, Deana Marčić, Marta Kanazir i Dmitrij Andrejčuk.

A uz redatelja, u autorskoj su ekipi dramaturzi Marin Lukanović, Ana Vidučić Kovačić i Dalibor Matanić, scenograf i oblikovatelj svjetla i video projekcija Deni Šesnić, kostimografkinja Ana Savić Gecan te skladatelji Jura Ferina i Pavao Miholjević.

Predstava, kako je to napisala Nina Mitrović, donosi priču o umjetniku iz Hrvatske. Došao je u Pariz sa željom da postane planetarno slavan pisac. Ali kako vrijeme odmiče, njegov san o slavi sve mu više izmiče(…)Živi u zadnjoj rupi s još nekoliko imigranata. Ljubavni život svodi mu se na neuspjele pokušaje, nekim čudom na njega se lijepe isključivo nesretne žene (…)
I da stvar bude još gora, on upoznaje djevojku s kojom pristaje živjeti, a koju nimalo ne voli.

Pariz je sjajno mjesto za nesreću, mjesto koje s lakoćom proguta čovjeka i uništi njegov identitet…

Komentari