A cappella susret Vocal Marathon

80

1. rujan, ujedno i prvi dan susreta, dan je u kojem se priređuje koncert dobrodošlice svim sudionicima. Koncert će zajednički održati zbor Josip Kaplan iz Rijeke te London Imperial College Chamber Choir iz Londona. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje, a isti dan održat će se tiskovna konferencija i druženje.

02.09, drugoga dana a cappella susreta, prijavljeni sudionici natječu se u tri kategorije: Pop/Comedy, Jazz/Gospel/Soul te Beatbox .

Sudionici susreta su: The Techtonics – UK, The Slash – Italy, Aquabella – Germany, Capella’A – Lithuania, Die Zuckerröhren – Germany, LubriCanti – Hrvatska, Akvarel – Hrvatska, vokalna skupina Octachord – Rijeka te beatboxeri fii – Austrija & Surka – Hrvatska.

Ocjenjuje ih žiri u sastavu: Tomaž Kozlevčar (slovenski vokalni aranžer i pedagog), Željen Klašterka (glazbeni urednik Hrvatske televizije) i Olja Dešić (umjetnički ravnatelj festivala), a svoje ocjene dodjeljivat će i publika, jačinom svoga aplauza. Cijena ulaznice iznosi 35 kn.

03.09., ujedno i posljednjeg dana festivala održat će se koncert svih sudionika koji će se publici predstaviti svojom najboljom izvedbom, nakon čega će se proglasiti pobjednici.

Ovaj završni koncert i dodjelu nagrada snimit će i tjedan dana kasnije prenositi Hrvatska televizija. Cijena ulaznice za ovaj dan iznosi 50 kn.

Ovaj jedinstveni glazbeni događaj, jedini takve vrste u Hrvatskoj pokrenula je Udruga Maraton uz potporu Grada Rijeke, pokroviteljstvo Primorsko – goranske županije i Hrvatske Glazbene Unije, HUZIP-a te uz potporu Hrvatske glazbene unije PGŽ i sponzora.

Udruga Maraton već godinama djeluje na poljima glazbene produkcije, izdavaštva i edukacije, a u sklopu udruge djeluje i škola pjevanja i sviranja Studio Maraton.

U sklopu Vocal Marathona održati će se i dvodnevna vokalna radionica 2. i 3. rujna, koju će voditi renomirani slovenski glazbenik Tomaž Kozlevčar (New Swing Quartet, Perpetuum Jazzile) u atriju Filozofskog fakulteta na trsatskom kampusu. Na radionici će se predstaviti različiti pristupi odredenom glazbenom aranžmanu te kako postići fuziju zvuka kod višeglasnog pjevanja. Dio radionice bit će posvećen improvizaciji te efektima koji se mogu postizati kako glasom tako i tijelom .

Svi detalji i informacije na web stranicama www.vocalmarathon.com i www.studiomaraton.com.

Komentari