6. Adria Advent Marathon – jedinstvena utrka uz more

160

Jedini profesionalni međunarodni trkački maraton i polumaraton u Europi koji se trči neposredno uz morsku obalu – 6. Adria Advent Marathon ove će se godine održati u nedjelju 27. studenoga. Maraton, koji se već tradicionalno trči na crikveničkoj rivijeri, održava se u organizaciji hotelske kuće Jadran d.d. i Via Mea travela iz Crikvenice i suorganizaciji Grada Crikvenice.

Start i cilj maratona su u samom centru Crikvenice, a dvostruka kružna ruta maratona pruža se duž jadranske obale te prolazi kroz Crikvenicu, Dramalj i Selce te dijelom kroz Općinu Vinodolski pružajući trkačima jedinstven doživljaj trčanja tik uz samu morsku obalu. Osim maratonske utrke, trčat će se i polumaraton dužine 21 km, utrka građana na 5 km te UTRKA ŠAPA – humanitarna utrka sa kućnim ljubimcima.

Ova staza dobro je poznata prošlogodišnjoj pobjednici Adria Advent Marathona, olimpijki iz Rija Mariji Vrajić Trošić, koja osim rekorda crikveničke staze drži i hrvatski rekord u ultramatonu na 100 km. Ove godine će među više od 1000 sudionika pokušati istrčati do svoje treće uzastopne maratonske pobjede na Adria Advent Marathonu.

adria-marathon-2

Inače, Adria Advent Marathon organiziran je prema DLV i IAAF standardima, a rezultati maratona priznati su od strane Hrvatskog atletskog saveza.

Troje najbolje plasiranih trkača u maratonu i polumaratonu očekuju i novčane nagrade, a svi sudionici koji završe utrku dobivaju poklon, medalju i certifikat o sudjelovanju.

Ove godine po prvi puta trčat će se i UTRKA ŠAPA – humanitarna utrka s kućnim ljubimcima na dužini oko 800 metara sa startom u Adventskom parku pored hotela International u 11:30. Cjelokupan iznos od uplaćenih startnina za „utrku šapa“ donirati će se Udruzi prijatelja životinja Vis Vitalis koja potiče zbrinjavanje napuštenih i brine o zlostavljanim životinjama. Možete im i direktno donirati novčana sredstva na žiro račun IBAN: HR92 2402 0061 1007 10916 (opis plaćanja AAM2016) ili donirati hranu za životinje, deke, lijekove, dezinficijense i slično.

Sve sudionike i posjetitelje očekuje bogat program i mnoštvo zanimljivosti, kao sjajan uvod u Advent u Crikvenici.

Komentari