54. Floraart – izložba cvijeća od 13. do 19. svibnja na Bundeku!

123
Foto/Floraart

Međunarodna vrtna izložba Floraart najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače dok izložbu posjeti više stotina tisuća posjetitelja, održava se od 13 do 19 svibnja 2019. na izložbenom prostoru zagrebačkog Parka Bundek.

Prvi Sajam cvijeća održan je na Gornjem Gradu davne 1966. godine u organizaciji Večernjeg lista.

Prijelomni trenutak Sajam doživljava 1992. godine kada mijenja ime u Floraart, a organizaciju preuzima zagrebačka tvrtka – Zrinjevac. Svake se godine predstavi više od 200 izlagača iz Hrvatske i 10-ak inozemnih izlagača.

U sklopu izložbe održavaju se brojne promocije i različita tematska predavanja namijenjena posjetiteljima. Važan dio izložbe su Natjecanje izlagača, Hrvatski kup florista, Natječaj za najljepši kućni vrt i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola. U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica.

54. Floraart pogledajte od 13. do 19. svibnja 2019, izložba je otvorena svakodnevno od 9 do 21 sati, a ulaz je besplatan.

U subotu 18. svibnja Azil Dumovec od 11 do 13 sati na Bundeku, u sklopu Floraarta, tradicionalno organizira “Reviju udomljenih pasa i njihovih ljudi”.

U suradnji sa HŽ-om posjetiteljima Floraarta osigurano je 40 popusta prilikom dolaska na izložbu prigradskim vlakom.

Floraart organizira Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac, a suorganizator je Grad Zagreb.

Komentari