5. izdanje Brazilactice

Hrvatsku metropolu u narednih tjedan dana krasi šarenilo, ples i pozitivna energija Brazila.

145

Udruga Amazonas Zagreb organizira 5. po redu Brazilactica Festival, koji se održava od 4. do 10. svibnja u Zagrebu. Festival se organizira s ciljem upoznavanja najšireg kruga ljudi i zagrebačke javnosti sa pojedinim aspektima brazilske kulture. Ideja je učiniti Zagreb i Hrvatsku još prepoznatljivijima u međunarodnim kulturnim krugovima te učvrsti postojeće veza sa srodnim organizacijama u regiji i šire.

Kroz radionice capoeire, tradicionalnih brazilskih i afro-brazilskih kulturnih izričaja, ciklus filmova, predavanja te izložbu fotografija, cilj je prenijeti dio brazilske pozitivne energije u hrvatsku metropolu. Također, ugostit će se eminentne glazbenike, predavače, majstore capoeire i umjetnike čiji rad se veže ili proizlazi iz brazilske kulture.

Kao i prethodnih godina i ove se godine održava već tradicionalni brazilski party kojim se javnosti nudi brazilski način zabave: samba, batucada, kokteli i brazilska hrana.

Besplatnim i otvorenim radionicama različitih vještina specifičnih za Brazil svima zainteresiranima želi se pružiti mogućnost upoznavanje Brazila i brazilske energije kroz vlastito iskustvo. Više o radionicama pročitajte ovdje.

Sva događanja su besplatna, a raspored se nalazi na službenim stranicama Festivala.

Brazilactica / B.Ž.

Komentari