495. Krčki sajam Lovrečeva – trodnevno događanje koje njeguje baštinu

31
U periodu od 8 do 10. kolovoza 2019. traje 495. Krčki sajam Lovrečeva u Gradu Krku.
Krčki sajam – Lovrečeva, trodnevno je događanje koje se održava u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka te udruga i partnera. 
Sajam predstavlja najdugovječniju tradicijsku manifestaciju na sjevernom Jadranu, koja ove godine broji svoje 495. izdanje. Manifestacija kroz povijesni segment (srednjovjekovni sajam, turniri, mačevanja), tradicijski segment (natjecanje u ručnom rezanju pršuta, tradicijski sajam) te kroz suvremeni zabavni i izložbeno-prodajni dio prezentira bogatu kulturnu baštinu grada i otoka Krka. 
HGK ŽK Rijeka je i ove godine nastupila na sajmu Lovrečeva. Naime, na izložbeno-informativnom prostoru HGK posjetiteljima i izlagačima predstavljene su mogućnosti financiranja projektnih aktivnosti koje se odnose na ostvarivanje prava korištenja znakova kvalitete, a koje se korisnicima pružaju iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020. Europskog fonda za regionalni razvoj. Posjetiteljima su prezentirane aktivnosti i usluge koje HGK pruža svojim članicama te publikacija Županijske komore Rijeka Vinska putovnica Primorsko-goranske županije koja sadrži informacije o bogatoj eno ponudi naše
regije. 
Sajam je imao veliku posjećenost, od preko 35.000 posjetitelja iz zemlje i inozemstva, a svoje izložbene prostore je imalo 50 hrvatskih izlagača koji su predstavili domaće autohtone proizvode. Domaći izlagači naročito su se zanimali za mogućnost dobivanja Znakova „Izvorno
hrvatsko“ i „Hrvatska kvaliteta“ o čemu su detaljno informirani uz dostavu pratećih materijala. 
HGK ŽK Rijeka će i nadalje podržavati ovakav oblik manifestacija i nastupati na istima promovirajući proizvode i usluge HGK. 

 

 

 

Komentari