3. Festival Tango con las Estrellas Opatija

371

Treću godinu zaredom opatijskim Festivalom Tango con las Estrellas dominirat će poznati dvojac – profesionalni tango plesači i treneri svjetskog kalibra Carolina Bonaventura i Francisco Forquera, koji će od 10. do 12. veljače voditi trodnevne radionice tanga, valsa, milonge.

Carolina Bonaventura i Francisco Forquera, profesionalni plesači i učitelji tanga iz Argentine, svoju će najnoviju europsku turneju i ove godine, treći put zaredom, započeti na opatijskom Festivalu Tango con las Estrellas. Trodnevni festival, koji će u opatijskom Hotelu Bristol trajati od 10. do 12. veljače, polaznicima će pružiti mnoštvo praktičnih radionica namijenjenih početnicima, ali i onima koji će u Opatiju tih dana doći radi usavršavanja.

Uz spomenuti dvojac, na radionicama će sudjelovati i etablirane domaće plesne snage, osnivači opatijske Udruge i plesnog centra Tango del Mar, u čijoj se organizaciji festival i održava.
Za vrijeme njegovog trajanja polaznici će moći odabrati između nekoliko različitih radionica – tehnika za muškarce ili žene, tango salon, tzv. tango za pozornicu, milonga, vals ili profesionalno usavršavanje, a atmosferu će dodatno zahuktati i brojni gostujući glazbenici.

Festival je lani privukao dvjestotinjak sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Italije koji su učili prve tango korake ili su odlučili poboljšati svoje umijeće uz pomoć doista dokazanih zvijezda. Carolina Bonaventura i Francisco Forquera u profesionalnom su plesu već 17 godina te kao plesači, učitelji, koreografi i redatelji nastupaju i podučavaju po cijelom svijetu, a jedna od njihovih učenica i začetnica je spomenutog opatijskog plesnog centra.

Volite li tango, milongu ili vals, ovo je idealna prilika jer ćete naučiti mnogo – od osnova do profesionalnog vladanja plesnim podijem. Radionice će se održavati u poslijepodnevnim satima, dok su večernji termini rezervirani za plesni show s DJ-ima.

S obzirom na to da je tango odavno zaintrigirao mnoge na Kvarneru, Udruga Tango del Mar u siječnju je po prvi put, kao najavu festivala, organizirala i “Otvorena vrata argentinskog tanga” – besplatne radionice za početnike koje su se održavale na brodu “Nina” usidrenom na riječkoj rivi. Odaziv je bio odličan pa se ista atmosfera očekuje i na ovogodišnjem Festivalu tanga.

Komentari