27 susjedstava – Vidimo se u Mrkoplju i Lovranu!

23

Programski pravac 27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i KineDok (zajednički projekt sedam europskih filmskih organizacija za alternativnu distribuciju dokumentaraca) nastavljaju s uzbudljivim filmskim programom, koju uključuje čak jedanaest susjedstava diljem Primorsko-goranske županije: Delnice, Gomirje, Mrkopalj, Drenovu, Lovran, Novi Vinodolski, Vrbnik, Matulje, Kostrenu, Rab i Unije.

U petak, 11. listopada 2019. u 19 sati u Domu kulture Mrkopalj (Novi Varoš 1, Mrkopalj) u susjedstvu Mrkopalj održat će se projekcija norveškog filma Izlaz.
Redateljica filma Karen Winther teško se miri sa svojom prošlošću i sudjelovanjem u desničarskim i ljevičarskim pokretima u Oslu. Kroz intimne razgovore s bivšim političkim i vjerskim ekstremistima, film Izlaz propituje kako se ekstremisti predomišljaju i okreću leđa mržnji i nasilju. Istodobno, ovaj dokumentarac pokazuje kako takvi ljudi žive sa sramom i doživotnim kajanjem zbog postupaka iz prošlosti, te prikazuje njihova predana nastojanja da spriječe druge da krenu istim putem.

Susjedstvo Mrkopalj

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture sa susjedstvom Lovran, jednim od 27 susjedstava istoimenog programa projekta, priključuje se tradicionalnoj lovranskoj manifestaciji – Marunadi.
U sklopu Marunade udruga Interval, nositelj inicijative susjedstva Lovran, organizira događaj Pogledaj me – ja te gledam.

Tim povodom u Gradskoj kuli u Lovranu (Trg Slobode 1) u petak, subotu i nedjelju 11., 12. i 13. listopada između 17 i 21 sat smjestit će se Dnevni boravak susjedstva Lovran, a kula će biti dostupna za razgledavanje.
Tim susjedstva Lovran pripremio je igru Špigulevanje z maruni u kojoj će posjetitelji uz usklik “Marunella ko fol, prdac i pol, aš je fažol!!!” doznati tajne recepte kolača od fažola. U kuli se može razgledati i skupna izložba lovranskih umjetnika te uživati u prekrasnom pogledu s vrha kule.

Komentari