27. Opatija Coffeehouse Debate: Uloga stručnjaka u javnom odlučivanju u vrijeme pandemije

30

U organizaciji Opatija Coffeehouse Debates te Udruge Kulturni front, u ponedjeljak 2. kolovoza u 20 sati na lokaciji Villa Antonio (Vladimira Nazora 2, Opatija) te putem online streaminga, prof. dr.sc. Elvio Baccarini, doc. dr.sc. Ilija Brižić i Mario Sušanj, dr. med. održat će predavanje na temu “Uloga stručnjaka u javnom odlučivanju u vrijeme pandemije”.

“Nakon gotovo 18 mjeseci pauziranja, tijekom kojih smo se usmjerili na manja događanja kako bi se prilagodili epidemiološkim mjerama, dolazi nam i nova panel-diskusija u sklopu projekta Opatija Coffeehouse Debates. Diskusija koja nas očekuje bavit će se ulogom stručnjaka u vrijeme COVID pandemije. S jedne strane, bit će jako zanimljivo vidjeti kako proces izgleda trenutno (i kako se to odražava na odlučivanje u raznim državama), ali možda još zanimljivije biti će vidjeti kako bi proces trebao izgledati. Kroz panel-diskusiju dodirnut ćemo dva izrazito zanimljiva područja: pitanja kako znanstvenici trebaju nastupati u javnosti, te pitanja tko treba donositi (i kako) ovakve važne odluke?“, poručili su organizatori.
Prilagodivši se novonastaloj situaciji, panel-diskusiji će fizički moći prisustvovati samo sudionici sa EU digitalnim COVID potvrdama, a za sve koji ne mogu ili ne stignu doći organizirat će se i prijenos putem live streaminga

Komentari