20 sportova i atrakcija u 3 dana

Jedan od ciljeva Watersport festivala je poticanje rekreacije i sporta, te važnosti kretanja i boravka na otvorenom.

188

Nešto više od tjedan dana dijeli nas od prvog festivala vodenih sportova u Rijeci, koji će se od 20. do 22. lipnja održavati na plaži Ploče i Bazenima Kantrida, u organizaciji agencije Klik marketing.

Pješčanik na plaži ugostit će ragbijaše, mini košarku i Blackminton. Blackminton je luda kombinacija sportova: brži od Speedmintona, još bolji od Squasha i u šarenim bojama koje svijetle u mraku. Logično je da će se Blackminton igrati u večernjim satima, u subotu 20. lipnja.

Na jednom dijelu plaže Ploče posjetitelji će moći uživati u adrenalinskim vožnjama jet skijem ili pak isprobati fly board i vidjeti koliko visoko mogu lebdjeti. Među najvećim atrakcijama je SUP (Stand up Padlling) i SUP polo. SUP polo je novo sportsko natjecanje koje se do sada održalo samo dvaput – u Mexicu i na Jarunu. Kaotičan spoj stajaćeg veslanja na dasci i vaterpola izaziva salve smijeha i garantira dobru zabavu. Treći put u svijetu, drugi put u Hrvatskoj, SUP polo na prvom festival vodenih sportova u Rijeci! Za one koji nikad nisu sjeli u kajak – imat će se priliku okušati u kajakarenju od 20. do 22. lipnja na Watersport festivalu.

Watersport_SUPpolo

Riteh će predstaviti svoj Waterbike – vodocikl koji je osmislila ekipa riječkih studenata brodogradnje i strojarstva s Tehničkog fakulteta, a kako Watersport podržava nove projekte, na plažu Ploče stići će i Origo boat iz Slovenije – čamac kojeg možete nakon upotrebe složiti i jednostavno transportirati i spremiti u stan.

Za ljubitelje ronjenja ili one kojima će to tek postati omiljeni sport Diving centar Marco Polo održat će demonstraciju ronjenja i ronjenja na dah. Obzirom da je u Rijeci izuzetno popularan vaterpolo, na Watersport festivalu održat će se i riječka “divlja” vaterpolo liga u kojoj možete igrati uz bok ili protiv poznatih vaterpolista. Svoju ekipu možete prijaviti za sudjelovanje na: info@klik-marketing.hr

Subota navečer će biti rezervirana za live svirku uz more i noćno kupanje od 21 do 23 sata, dok će sve dane Watersport Festivala posjetitelje zabavljati i DJ-i, prilagođavajući se glazbom raznim morskim vratolomijama i užitcima.

Dio programa Watersport festivala odvijat će se i na Bazenima Kantrida, pa će se tako Plivački klub Primorje, u subotu, 21.6., održati pokazna natjecanja škole plivanja, a Klub skokova u vodu Primorje 2010, će u nedjelju, 22.6., držati demonstraciju i prezentaciju skokova u vodu. Također, u nedjelju će se, u organizaciji Kluba daljinskog plivanja Primorje, održati i tradicionalna manifestacija “Homo si plivat” od 11 do 13 sati, a sve zainteresirane plivače pozivamo da se prijave za sudjelovanje putem e-maila: info@kdp-primorje.hr.

Ponedjeljak ,22. lipnja nazvali smo Watersport Kids Day u sklopu kojeg će se održati mini triatlon za najmlađe u organizaciji triatlon kluba Matulji i natjecanje u ribolovu po principu “Ulovi i pusti” za mlađe uzraste, u organizaciji Saveza za športski ribolov na moru PGŽ. Na festivalu će se predstaviti i Spasilački klub Posejdon koji će izvesti pokaznu vježbu te održati preventivnu radionicu za djecu “Sigurnost na vodi”.

Detaljan raspored možete pronaći OVDJE.

Jedan od ciljeva Watersport festivala svakako je poticanje rekreacije i sporta, te važnosti kretanja i boravka na otvorenom. Ciljevi su to i najveće europske kampanje Now We Move koja do 2020. planira pridobiti 100 milijuna Europljana te ih potaknuti na fizičku aktivnost. Watersport se pridružuje kampanji #NowWeMove i vjerujemo da će se posjetitelji dobro oznojiti za vrijeme festivala.

Komentari