2. Hrvatski Festival Hodanja u Lici! U Gospiću i Otočcu čekaju vas staze Tesla i Gacka!

62

Pripreme za Hrvatski Festival Hodanja u punom su jeku, a prijave stižu iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva.

Festival Hodanja
Početkom rujna u Lici će se održati jedinstvena masovna sportsko-rekreativna manifestacija Hrvatski Festival Hodanja koja će ove godine okupiti brojne sudionike iz Hrvatske i inozemstva.

U gradovima domaćinima Gospiću i Otočcu predstavljene su staze imena Tesla i Gacka – šest ruta različitog intenziteta koje objedinjuju prirodne i kulturne ljepote Like.

Tesla102030

U Gospiću 7. rujna sudionici će „odšetati“ tri staze dužine 10+ 20+ i 30+ kilometara simbolično nazvane Tesla. Nakon toga, 8. rujna, manifestacija se seli u Otočac na staze imena Gacka dužine 10+ 20+ i 30+ kilometara.

Gacka102030

Brojne prijave svjedoče o još jednoj uspješnoj godini Festivala, a svi sudionici dobit će i svoju jedinstvenu putovnicu kao priznanje sudjelovanja.

Ovo sportsko događanje jedinstveno je u Hrvatskoj, zbog dobrih prošlogodišnjih rezultata već nakon prve godine prepoznato je na svjetskoj razini. Naime u svibnju je Festival Hodanja započeo proce učlanjivanja u svjetski savez hodanja (IML) te ima status kandidata.Najbolji je to dokaz da i Hrvatska prati svjetske trendove, a konačni cilj je kao i slična događanja u svijetu koja se održavaju već dugi niz godina, okupiti i po nekoliko desetina tisuća hodača.

Prijave traju do 30.8.2019.a uz kotizaciju dolazi i prijevoz između dva grada. Festival se održava u organizaciji Hrvatskog Saveza Hodanja i suorganizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije i Lika travel d.o.o

Više na http://www.croatiawalk.com/

Komentari