1200 natjecatelja na petom Adria Advent Maratonu

186

Peti po redu Adria Advent Maraton, jedini profesionalni međunarodni trkači maraton i polumaraton u Europi koji se trči neposredno uz morsku obalu, okupio je u nedjelju 1200 prijavljenih natjecatelja koji su trčali maraton, polumaraton ili utrku građana u dužini od 5 kilometara te više od 2000 gledatelja koji su bodrili trkače i uživali u programu Advent u Crikvenici.

adria advent 2015 6

Maraton koji se već tradicionalno prve adventske nedjelje trči kroz Crikvenicu, Dramalj i Selce te dijelom Općinu Vinodolsku sa startom i ciljem u centru Crikvenice, najbrže su istrčali James Emuria iz kluba Benedek Team u vremenu 2:37:37, dok je u ženskom maratonu pobijedila naša proslavljena ultramaratonka Marija Vrajić iz AK Maksimir s vremenom 2:44:14 što je ujedno i novi rekord staze u ženskoj utrci te 4. najbolje vrijeme maratona u Hrvatskoj. James Emuria ovim je ostvario pobjedu u svojem prvom nastupu na adventskom maratonu, dok je Mariji Vrajić ovo druga uzastopna pobjeda u dosadašnjih pet nastupa.

adria advent 2015 4

Pobjednici utrke polumaratona bili su Justus Kipchirchir Kiprono (1.07:48) u muškoj te Gladys Jepkurui Biwott (1.23:01) u ženskoj konkurenciji dok su slavljenici u utrci građana bili Leon Pandža (0:16:45) i Nika Brodnik (0:20:49), a posebno priznanje dodijeljeno je i najstarijem trkaču u Hrvatskoj, Josipu Bepu Nadeniću koji je sa svoje 82 godine uspješno istrčao utrku polumaratona. Ovogodišnji maraton održan je u organizaciji hotelske kuće Jadran d.d. iz Crikvenice i suorganizaciji Grada Crikvenice, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

adria advent 2015 5

Kao i prijašnjih godina, Adria Advent Maraton pobudio je velik interes trkača za što je, osim posebne draži trčanja uz samu morsku obalu i vrhunske organizacije, zaslužna i činjenica da je to jedan od tri službena maratona u Hrvatskoj, a organiziran je prema IAAF standardima (International Association of Athletics Federations) te su rezultati maratona priznati od strane Hrvatskog atletskog saveza. Sa stručnog aspekta maratonu podršku pruža Meisterchip Gmbh iz Njemačke, tvrtka specijalizirana za mjerenja koja podršku pruža najpoznatijim svjetskim maratonima.

adria advent 2015 2

”Iznimno smo zadovoljni interesom trkača, postignutim rezultatima, odličnom atmosferom cijelog događanja pa i vremenom koje nas je poslužilo. Ovo je najbolje organiziran Adria Advent Maraton do sada, što i priliči prvom jubileju, ponovno smo izazvali odlične kritike svih sudionika i posjetitelja što nas zasigurno inspirira da sljedeće godine napravimo dodatan iskorak u organizaciji ovog značajnog događaja za crikveničku rivijeru, ali i cijeli Kvarner. Isto tako, organizacija ovako velikog događanja važna je i za destinacijski menadžment čitave crikveničke rivijere što će imati i dugoročan pozitivan utjecaj na sve nas. Ovim putem zahvaljujem i svim sponzorima te čestitam pobjednicima utrka i svima onima koji su postigli individualne rekorde i pobjede”, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d.

adria advent 2015 3

Komentari