12. Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat

123

Festival plesa i neverbalnog kazališta ugostit će od 22. do 26. srpnja mnoge svjetski poznate plesne umjetnike, koreografe, pedagoge i plesače, a neće izostati ni audiovizualni dio koji nam predstavljaju Šikuti Machine (Hrvatska) i Thierry de Mey (Francuska).

U 12. festivalskoj ediciji predstavit će se Nats Nus Dansa i Marcel.lí Antúnez Roca iz Španjolske, The Original Tempo iz dalekog Japana, Cie My!Laika iz Francuske, Digital tatoo iz Njemačke, Miet Warlop iz Belgije, Risima Risimkin iz Makedonije, a izbor s hrvatske plesne scene uključuje autorske radove umjetničke organizacije De Facto, Roberte Milevoj, Andreje Široki i Ive Korenčić u zajedničkom projektu, te dvije predstave Zagrebačkog plesnog ansambla od kojih je jedna predstava, Tri none, ujedno i premijera.

Glavni dio programa održavat će se u Kaštelu i Art centru, ali će se veliki dio festivalske programacije, besplatno kao i svake godine, moći vidjeti na Trgu i u Loži.

Kao i svake godine održat će se edukativni dio programa, plesna radionica za amatere i profesionalce od 22. do 26. srpnja pod vodstvom Jasmine Prolić – ‘Plié, Tendu, Jeté’, te radionica cirkuserije za djecu i mlade koja je na rasporedu 25 i 26. srpnja pod vodstvom Cie My!Laika. PROGRAM FESTIVALA

www.svetvincenatfestival.com

Diana B.

Komentari