12. Dani antifažizma u Opatiji

14

U isto vrijeme (početak ožujka) i na istom mjestu, u Opatiji te dvanaestu godinu u nizu održavaju se Dani antifašizma. Ovog puta čak i pandemiji usprkos. 12. Dani antifašizma u Opatiji održavaju se od 3. do 5. ožujka.

Prvi dan od 17 do 19 sati očekuje vas Večer filma uz dokumentarni film „Pitaj slobodno“ redatelja Roberta Zubera. Nakon filma održat će se razgovor koji će moderirati Jelena Androić. Događaj će se održati putem Zoom-a (http://bit.ly/3s5D9oc). Drugi dan posvećen je mladima. Održat će se radionica „Mladi, pandemija i ljudska prava“ od 12 do 15 sati za učenike opatijskih srednjih škola u suradnji s Kućom ljudskih prava Zagreb. Sudjelovat će Tina Đaković, Klara Horvat uz moderatorice Saru Meszaros i Ivanu Černehu, a događaj će se također odviti putem Zoom-a (http://bit.ly/2NoCgrY). Treći dan raspravljat će se o granicama ljudske slobode od 17:30 do 19:00 sati. O temi „Ljudska prava i pandemija“ putem Zooma (http://bit.ly/2ZvvALg) govorit će Emilia Mišćenić, Robert Doričić, Enes Kulenović i Iva Sorta-Bilajac Turina, dok će razgovor moderirati Neven Šantić.

Dane antifašizma organiziraju Udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Opatije i Gimnazija Eugena Kumičića Opatija, a realizaciju projekta omogućili su Grad Opatija, Primorsko-goranska županija i Kuća ljudskih prava Zagreb.

Komentari