Zuckerberg napao TikTok, no zatajio je jednu stvar

21
zuckerberg

BuzzFeedBloomberg izvještavaju da je Facebook dugo bezuspješno pokušavao kupiti Musical.ly, kinesku aplikaciju koju je naposlijetku kupio kineski tehnološki gigant ByteDance te ju spojio s aplikacijom Douyin te tako stvorio popularni TikTok.

Facebook je, tvrde izvori, proveo čitavu drugu polovicu 2016. godine pokušavajući ostvariti taj plan, no nikako ga nisu uspjeli realizirati, te ih je 2017. preduhitrio ByteDance.

Sve bi bilo u redu da se Mark Zuckerberg nije počeo sve češće oglašavati – protiv TikToka, kojeg je kritizirao rekavši da provodi cenzuru nad svojim korisnicima i briše sadržaje koji nisu po volji kineskoj Vladi. Čak je postavio pitanje – ”Želimo li takav Internet?” TikTok je to, naravno, opovrgnuo.

Buzzfeed tvrdi da je njihov izvor ni manje ni više nego bivši zaposlenik Facebooka koji se nalazio na visokoj poziciji, a sada kaže da su Zuckerbergovi napadi na TikTok motivirani čistim ogorčenjem i strahom da će ih aplikacija, koju nisu uspjeli kupiti, nadmašiti.

Prepucavanja su sve češća, uključio se i s Facebookom povezani Instagram, a iz TikToka ništa nisu htjeli komentirati, što je vjerojatno i najmudriji potez.

 

 

Komentari