Vuković: Vlada je pomogla jednoj grani – ugostiteljima, ali što je s njihovim dobavljačima, event industrijom, putničkim agencijama i povremenim prijevozom?

11

Poduzetnici su još jučer ukazali da su vladine mjere pomoći nedostatne, a iz udruge Glas poduzetnika istakli su kako je vlada pokazala dubinsko nerazumijevanje ekonomije i kako su mjere samo „kozmetičke i kratkoročne“. Provedena anketa među poduzetnicima pokazala je kako 19, 3% poduzetnika smatra da je potrebno proširiti mjere i pomoći onima s velikim padom prihoda. Samo 0, 3 % anketiranih poduzetnika smatra da su mjere dobre i da će spasiti poduzetnike.

„Od samog sastanka imali smo puno veća očekivanja, nadali smo se da će stručnjaci i odgovorne osobe u vladi prepoznati težinu situacije, te da će ponuditi kvalitetna rješenja“, istakli su iz udruge Glas poduzetnika.

Koordinator Ekonomskog savjeta UGP-a Vuk Vuković ukazao je na dodatan problem: “Vlada je pomogla jednoj grani – ugostiteljima, ali što je s njihovim dobavljačima, event industrijom, putničkim agencijama i povremenim prijevozom? Nitko od njih nije zatvoren, ali i dalje trpe gubitke od preko 90 posto zbog situacije puzajućeg lockdowna. Vlada se krivo postavlja i pokazuju nerazumijevanje za trenutno stanje.”

Komentari