“Vruća linija” za probleme gospodarstvenika

137

Hrvatska udruga poslodavaca pokrenula je posebnu, novu uslugu svojim članovima, ali i poduzetnicima investitorima koji nisu u Udruzi. Osnovan je poseban Centar za pomoć investitorima (Help desk). Stanje u gospodarstvu, ali i sve veće prepreke s kojima se susreću domaći i inozemni investitori, potaknula je otvaranje posebne telefonske linije („vruća linija“) za pozive o svim poteškoćama s kojima se susreću hrvatski gospodarstvenici prilikom realizacije svojih poslovnih i investicijskih projekata.

Razvoj posrnulog hrvatskog gospodarstva bit će nemoguć bez značajnijih privatnih investicija. Međutim, pokretanje novih projekata vrlo se često zabija u zid neefikasne a djelom i korumpirane državne, regionalne i lokalne uprave na svim razinama. Osim tih već tradicionalnih problema, novijeg je datuma i tzv. šutnja administracije pri čemu se značajan dio državnih tijela proglašava nenadležnim za upite investitora što izaziva velike zastoje pa time i štete hrvatskom gospodarstvu. Hrvatski poslodavci organizirani u HUP-u zalažu se za zakonitost poslovanja i jednakost pred zakonom svih sudionika gospodarskog života, ali jednako tako i na poštivanje zakona onih koji su zaduženi za osiguravanje uvjeta poslovanja u javnoj administraciji. S tim u vezi je posebno važno naglasiti poštivanje rokova koji su za investicijske projekte od velikog značaja.

Kako bi se prepreke koje stoje na putu investitorima i investicijama u svakodnevnom poslovanju uklonile, Hrvatska udruga poslodavaca je pokrenula akciju prikupljanja informacija o investicijama koje su u bilo kojoj fazi „zapele“ zbog neučinkovitosti središnje, regionalne ili lokalne vlasti u obliku help deska za investitore.

Na telefonski broj 01 48 97 565 ili na e-mail adresu investicije@hup.hr mogu se obratiti svi poduzetnici, neovisno jesu li članovi Hrvatske udruge poslodavaca, koji imaju problem sa realizacijom svojih investicijskih projekata. S ciljem stvaranja pozitivnog poslovnog ozračja, svi slučajevi koji su „zapeli“ na nekoj od stepenica neučinkovite državne administracije bit će adresirani na ustanove državne vlasti i osobe kompetentne za rješavanje ovih slučajeva.

Komentari