Usvojen “Poduzetnički impuls” vrijedan preko 4 milijarde kuna

125

poduzetnici impuls

Program poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls 2015. težak 4,37 milijardi kuna u najvećoj mjeri (88%) financirat će se sredstvima iz proračuna Europske Unije, dok će ostatak biti raspoloživ iz državnog proračuna. “Mikro i malo poduzetništvo i obrt”, “Sredstva iz fondova EU” te “Lakši pristup financiranju” osnovna su područja u kojima će se program provoditi tijekom ove godine. U pitanju je inače trostruko veći iznos potpora poduzetnicima od onog dostupnog lani.

Najizdašnije će se financirati područje “Sredstva iz fondova EU”, temeljeno na Operativnom programu konkurentnost i kohezija 2014.-2020., u koje se planira uložiti 3,89 milijardi kuna. Kompletan projekt namijenjen je povećanju konkurentnosti i investicija, razvoju malih i srednjih poduzeća koja svoje poslovne aktivnosti temelje na znanju, istraživanju i razvoju te povećanju samog poduzetničkog znanja i njegovom prijenosu.

Prvi se natječaji očekuju u ožujku, za sve informacije pratite www.minpo.hr i www.hamagbicro.hr. Od ponedjeljka 23. veljače Ministarstvo poduzetništva i obrta krenut će i s organizacijom radionica na kojima će poduzetnicima i obrtnicima detaljno predstaviti plan provedbe projekta.

B.Ž.

Komentari