Usavršite vještine produciranja igranih i dokumentarnih filmskih projekata kroz radionice EAVE u Rijeci, Opatiji i Galwayu

12
Foto: Wikipedia

EAVE je jednogodišnji program profesionalnog usavršavanja koji se sastoji od triju intenzivnih radionica s naglaskom na razvoju igranih i dokumentarnih filmskih projekata. U okviru programa Europske prijestolnice kulture 2020. ‒ Galway i Rijeka putem natječaja bit će izabrano 5 irskih (primarno iz zapadne regije Irske, osobito Galwaya) te 5 hrvatskih producenata (u prvom je planu područje grada Rijeke i Primorsko-goranske županije)

Kome je namijenjen program?

EAVE je namijenjen producentima koji već rade u filmskoj ili televizijskoj industriji te onima koji namjeravaju djelovati na europskoj razini putem koprodukcija ili umrežavanja. Također su moguće prijave profesionalaca iz srodnih industrija vezanih za rad na filmu kao što su pravo, financije, prodaja i distribucija

Tko organizira radionicu?

Radionicu organiziraju EAVE – European Audiovisual Entrepreneurs (Bertrange, Luksemburg), Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske i Art-kino u partnerstvu s Hrvatskim audiovizualnim centrom i Gradom Rijeka.

Gdje će se održavati radionice?

Radionice će se održavati od 8. do 12. lipnja 2020. u Galwayu, te od 20. do 24. listopada 2020. u Rijeci i Opatiji.

Kako se prijaviti?

Irski i hrvatski producenti mogu se prijaviti s projektom ili kao sudionici s ciljem profesionalnog usavršavanja. Za potrebe prijave obavezno je ispuniti prijavni obrazac na engleskom jeziku te priložiti dokumente na engleskom jeziku koji su navedeni u obrascu.

Do kada se primaju prijave?

Rok za prijavu je 17. veljače 2020. godine. Prijavnicu je potrebno poslati na: satu@eave.org

Koliki su troškovi učešća?

Zahvaljujući povezivanju gradova Galwaya i Rijeke u kontekstu ovogodišnjih europskih prijestolnica kulture, troškove smještaja, puta i kotizacije hrvatskih sudionika koji dolaze iz Rijeke i okolice subvencionirat će Grad Rijeka.

Komentari