Uprava Uljanika zamalo zabranila dolazak Debeljaka u riječki škver! Jesu li zaniteresirani za “3. maj” znat će nakon dubinskog snimanja!

102
tomislav-debeljak2

Predsjednik Uprave Brodosplita Tomislav Debeljak posjetio je danas  riječko brodogradilište „3. maj“, gdje je razgovarao s predstavnicima Štrajkaškog odbora o ponudi Ficantierija i Brodosplita  za privatizaciju „3.maja“, prenosi N1.

S namjerom konzorcija Brodosplita i Ficantierija upoznati su i u Vladi,  o razgovaralo se o ponudi i u Ministarstvu gospodarstva, potvrdio je Debeljak

Ne otkrivajući detalje Debeljak je nakon sastanka rekao kako je nužno dubinsko snimanje brodogradilišta. Najveći su problem pokradeni milijuni koji su završili, kako tvrdi, u Uljaniku.

Tek nakon dubinskog snimanja znat ćemo jesmo li zainteresirani“, kazao je Debeljak napominjući kako je za spas „3. maja“ ima još pet minuta, jer kada uđe u stečaj, to postaje neka druga priča. Glavni je preduvjet da ne ulaziš u nešto negativno, kazao je Debeljak.

“Utvrdili smo da brodogradnja može biti pozitivna, vidimo to na primjeru Brodosplita. Postoji legalna mogućnost kako dug Uljanika vratiti 3. maju da bi 3. maj bio pozitivan i da bi se spasio, a što ne ovisi o restrukturiranju Uljanika. Napravili smo neke sheme kako je možda moguće vratiti novac. Nadam se da će s našim savjetima 3. maj biti uspješna firma i da ćemo pomoći spasiti je. Zainteresirani smo za opstanak brodogradnje u Hrvatskoj, da to ne bude samo Brodosplit jer onda ne bi bila strateška. Bili bismo jako zadovoljni da neka druga velika grupacija uđe i u 3. maj i u Uljanik i da bude zdrava priča kao Brodosplit”, zaključio je Debeljak.

Informaciju da je Uprava Uljanika zabranila Debeljaku dolazak u ‘3. maj“ potvrdio je predsjednik Štrajkačkog odbora u brodogradilištu ‘3. maj’ Veljko Todorović.

To je način na koji Uljanik pregovara i kako rade na planovima za ‘3. maj’. To znači da oni ne žele spasiti ovo brodogradilište, to je svima jasno u ovoj državi“, zaključio je Todorović, a na pitanje koga drže najboljim rješenjem za riječko brodogradilište, poručio je kako bi im odgovarao onaj koji dođe prvi, jer agonija traje više od godinu dana. Sindikalist Juraj Šoljić poziva i druge zainteresirane da dođu u “3. maj” i iznesu svoje namjere oko ulaska u vlasništvo.

Komentari