Ugostitelji Gospića oslobođeni poreza na potrošnju za 2021. godinu!

19

Grad Gospić oslobodio je ugostitelje na svom području plaćanja poreza na potrošnju za 2021. kako bi im pomogao ublažiti negativne posljedice pandemije na poslovanje te pomogao u osiguranju održivosti poslovanja i radnih mjesta u ugostiteljstvu, izvijestili su u četvrtak iz Grada Gospića, prenosi Poslovni.hr

Navedenom odlukom sve pravne i fizičke osobe koje pružaju ugostiteljske usluge na području Gospića u 2021. bit će oslobođene od plaćanja tog poreza na potrošnju alkoholnih pića, prirodnih vina, specijalnih vina, piva te bezalkoholnih pića.

Tijekom ove pandemije u dva se navrata zabranio rad za ugostitelje i odlučili smo nizom mjera rasteretiti poduzetnike i održati likvidnost tvrtki i obrta. S tim mjerama nastavit ćemo sve dok se ne osigura njihovo normalno poslovanje”, poručio je gospički gradonačelnik Karlo Starčević.

Poduzetnici su oslobođeni plaćanja zakupnina za javne površine, a prošle godine grad se odlučio i dodijeliti bespovratna financijska sredstva za ugostitelje i pružatelje sportskih usluga koja će im se isplaćivati dok im je onemogućen rad.

Oni ugostitelji koji imaju do tri zaposlena mogu ostvariti potporu od 2.000 kuna, od četiri do šest zaposlenih potporu od 4.000 kuna, a oni sa sedam do devet zaposlenih 6.000 kuna. Za poduzetnike s 10 i više zaposlenih osigurana je potpora od 8.000 kuna. Svi ugostitelji putem e-maila na koji su dostavljali zahtjeve za potporu bit će obaviješteni o nastavku dodjele potpora.

Komentari