U Rijeci susret hrvatskih poduzetnika s norveškim startupom e-Motive Technology as

56

HGK – Županijsku komoru Rijeka u petak 25. siječnja posjetio je norveški startup e-Motive Technology sa iz Askera pokraj Osla.

Usmjereni na razvoj tehnoloških rješenja za industriju e-mobilnosti zaintersirani su za suradnju s hrvatskim poduzetnicima na području razvoja brodica na električni pogon.

Norveški tim, Jesper Schweitz i Tore Skjervheim zajedno rade na području e-mobilnosti već petnaestak godina dok startup e-Motive Technology as razvija modularan i baterijski sustav.

Prema njihovim riječima sustav koji su predstavili ima značajne prednosti u odnosu na poslovne sustave koji se koriste. Pogodni su za primjene kod brodova, električnih vozila, autobusa, kamiona, solarnih sustava. Razgovarali su sa sedam domaćih poduzetnika iz Rijeke i Pule o njihovoj mogućoj primjeni kod brodica na električni pogon.

Također, bilo je riječi i o mogućnostima suradnje na zajedničkim projektima koji bi potencijalno mogli biti financirani putem EU fondova ili norveških grantova posebice kada je riječ o zelenim tehnologijama i inovativnim tehnološkim rješenjima.

Više o norveškom startupu iz Askera pokraj Osla na www.e-motive.no

Komentari