U RiHub-u: Tribina o dvostrukoj karijeri ”Dual Career: Business or Pleasure?”

41

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i pet uspješnih privatno-poslovnih parova, među prvima u nas, otvaraju diskusiju o izazovima dvostruke karijere na tribini Dual Career: Business or Pleasure?.

Ekonomske i ideološke promjene koje su proteklih desetljeća obilježile svijet u velikoj su mjeri utjecale na položaj pojedinaca u poslovnom svijetu, nepovratno promijenivši i način funkcioniranja modernih parova i obitelji, a to posebno vrijedi u slučajevima kada oba člana para imaju karijeru. 

Švicarski savezni tehnološki institut u Zurichu prvi je u Europi uveo Savjet za dvostruku karijeru, predloživši konkretne mjere za zaposlene parove. Institut su slijedila mnogobrojna europska i svjetska sveučilišta, ali i sve više kompanija i poslodavaca okreće se poslovnim ponudama s integriranim dual career (DC) rješenjima. U Hrvatskoj, pak, sam pojam DC-a još je relativno nepoznat, nerijetko noseći negativan prizvuk.

Na tribini sudjeluju Predrag Dominis Prester, redoviti profesor na Odjelu za fiziku Sveučilišta u Rijeci i Dijana Dominis Prester, izvanredna profesorica na Odjelu za fiziku Sveučilišta u Rijeci;  Adriano Požarić, osnivač i urednik časopisa Turizam info i Barbara Požarić, urednica časopisa Turizam Info i suvlasnica tvrtke Info Lab; Dunja Siuc Valković, direktorica globalnog poslovnog razvoja tvrtke Jadran galenski laboratorij i Toni Valković, redoviti profesor na Medicinskom fakultetu i Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci; Vojko Stanić i Maja Stanić, vlasnici tvrtke Studio Mapa; te Davor Vašiček, redoviti profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci i Vesna Vašiček, redovita profesorica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Što je dvostruka karijera, može li se postići ravnoteža i ravnopravnost, na koji način poslodavci mogu prepoznati potencijal takvih parova, je li uvođenje koncepta dvostruke karijere budući smjer menadžmenta ljudskih resursa – samo su neka od pitanja koja će se otvoriti na tribini i ujedno posljednjem događanju Learn & Mingle modula natjecanja Realizator 2019.

Tribina Dual Career: Business or Pleasure? bit će održana u četvrtak, 21. studenog 2019. u Ri.Hub centru (Ivana Grohovca 1a, Rijeka) s početkom u 18 sati. Tribinu moderira Vedrana Lisica Pavlović. Ulaz je slobodan, a više informacija dostupno je na mrežnim stranicama Zaklade.

Komentari