U Opatiji započeo Sajam karijera u turizmu Ugostiteljske škole

50
sajam poslova u turizmu opatija

Sajam karijera u turizmu, aktivnost u sklopu projekta „RCK Recept – Regionalni centar profesija u turizmu“ Ugostiteljske škole Opatija otvoren je danas u Grand Hotelu Adriatic.

Kako je istaknula ravnateljica Škole Sibila Roth, cilj je projekta povezivanje učenika i gospodarstvenika te informiranje o mogućim prvim poslovnim koracima nakon završetka srednjoškolskog strukovnog obrazovanja.

Očekuje se da će trodnevni sajam pohoditi više od 150 srednjoškolaca, a predstavljaju se hotelske kuće i ugostiteljski objekti s područja Liburnije, poput Hilton Rijeka Costabella, Aminess Hotels, Milenij Hoteli, LRH Liburnia Riviera Hoteli, Restoran Ružmarin i drugi. Na Sajmu sudjeluju i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Hrvatski zavod za zapošljavanje te 20 nastavnika Ugostiteljske i partnerskih škola.

Kroz okrugli stol i radionicu s gospodarstvenicima razgovarat će se o poboljšanju uvjeta i kvalitete praktične nastave u ugostiteljskim objektima te stvoriti početne uvjete prema stipendiranju učenika. Dodatno će se predstaviti idejni koncept karijernog centra te održati mnoštvo radionica za učenike s ciljem bolje pripreme za tržište rada.

RCK Recept – Regionalni centar profesija u turizmu“ projekt je u potpunosti financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda ukupne vrijednosti gotovo 59 milijuna kuna.

U Republici Hrvatskoj imenovano je 25 regionalnih centara u pet različitih sektora, a Ugostiteljska škola Opatija nositeljica je projekta centra izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u podsektoru ugostiteljstvo i turizam. Projekt se sastoji od dva dijela: ulaganja u infrastrukturu i opremu Ugostiteljske škole Opatije i partnerskih ustanova te bolje povezivanje Škole s tržištem rada kroz inovativne metode poučavanja i osposobljavanja te suradnju obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora.

U ime Grada Opatije otvaranju Sajma karijera nazočila je zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.

sajam poslova u turizmu opatija sajam poslova u turizmu opatija sajam poslova u turizmu opatija

L.B.

Komentari