U HGK ŽK Rijeka održana svečanost dodjele plaketa Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima u Primorsko-goranskoj županiji

157
plaketa Zlatna kuna

U HGK Županijskoj komori Rijeka održana je svečana sjednica Gospodarskog vijeća HGK ŽK Rijeka na kojoj su dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima u kategoriji najboljih velikih, srednjih i malih trgovačkih društva u Primorsko-goranskoj županiji u 2022. godini, te plaketa Zlatna kuna za životno djelo.

U kategoriji za najbolje malo trgovačko društvo plaketu Zlatna kuna dobio je NAVIELEKTRO d.o.o. Kraljevica, a nagradu je preuzeo osnivač tvrtke i direktor Danijel Kolar.

Barbara Olenik Staničić i Danijel Kolar

U kategoriji srednjih trgovačkih društava, plaketom Zlatna kuna nagrađen je TRANSAGENT RAIL d.o.o. Rijeka, a plaketu je preuzeo Boris Rosanda, član uprave.

Boris Rosandić i Marko Filipović

U kategoriji velikih trgovačkih društava plaketu, Zlatna kuna dobilo je trgovačko društvo BRODOGRADILIŠTE VIKTOR LENAC, a plaketu je preuzela članica Uprave i glavna izvršna direktorica Sandra Uzelac.

Sandra Uzelac i Petar Mamula

Nagradu za životno djelo HGK ŽK Rijeka ove je godine dodijelila prof. dr. sc. Mili Pavliću koji se zahvalio u ime svih nagrađenih na priznanjima.

Uzvanicima se uvodno obratila v.d. predsjednika HGK ŽK Rijeka Barbara Olenik Staničić koja se osvrnula na prethodno strateško razdoblje u kojem je Hrvatska gospodarska komora provođenjem digitalne transformacije te razvojem vlastitih digitalnih alata i usluga realizirala većinu zadanih ciljeva.

BARBARA OLENIK STANIČIĆ I MILE PAVLIĆ
Dodatni izazov u novoj strateškoj perspektivi odnosi se na reorganizaciju poslovanja s ciljem realizacije prihoda od komercijalnih aktivnosti koje će biti konkurentne na tržištu. Obzirom da je HGK predvodnik u podršci poduzećima diljem Hrvatske i osnovna funkcija joj je da bude dobra platforma za bilo koji oblik udruživanja, glavni strateški ciljevi usmjereni su na razvoj i rast gospodarstva te internacionalizaciju poslovanja članica HGK, konkurentno poslovno okruženje, održivost, inovativnost, zelena tranzicija i digitalna transformacija poslovanja članica te jačanje članstva i usluga za članice HGK. Primorsko-goranska županija, u odnosu na druge županije, na četvrtom je mjestu po broju poduzetnika, broju zaposlenih, ukupnim prihodima, neto dobiti, ali i gubitku razdoblja, dok je na petom mjestu prema dobiti razdoblja“, istaknula je Olenik Staničić i čestitala u ime HGK ŽK Rijeka i osobno svim dobitnicima, kao i svim nominiranim trgovačkim društvima te im poželjela uspješnu poslovnu godinu.

Komentari