Da turizam u Ličko-senjskoj županiji itekako slijedi pozitivne trendove pokazuju i podaci iz Pećinskog parka Grabovača koji će kao i ostatak Hrvatske, minulu sezonu pamtiti kao rekordno dobru. Povećan broj posjetitelja u Parku, koji je brojnim turistima usputna destinacija na putu prema moru, tražio je i dodatnu radnu snagu, što je u maloj ličkoj Općini Perušić itekako velika vijest. Tako će u Grabovači do kraja glavne ljetne turističke sezone, biti zaposleno čak 20 osoba.

“Ove smo godine uspjeli na pet mjeseci zaposliti čak 14 radnika, zahvaljujući kojima su u Parku odrađeni poslovi koje četvero zaposlenika sami ne bi mogli odraditi.”, otkrila je ravnateljica parka Katarina Milković i dodala kako se Pećinski park Grabovača kao rijetko koja institucija u svom radu oslanja baš na mlade osobe, kojima daje brojna, itekako korisna i rijetka znanja.

Tako je osim zaposlenika i lokalnih volontera kroz Park ovu godinu prošlo i 56 mladih volontera iz Francuske i Belgije, a još dvoje volontera dolazi 14. rujna i boravit će u parku do 23. listopada.PEĆINSKI PARK GRABOVAČA - KATARINA MILKOVIĆ

Sve to čini itekako impresivnu brojku od 58 volontera i 20 zaposlenih u 2015. godini i donosi još jednu uspješnu priču hrvatskog kontinentalnog turizma, koji je sve popularniji baš ljeti.

“Ove godine provodimo i tri europska projekta, a zahvaljujući jednom od njih zaposlili smo osobu na mjesto projekt koordinatora, posao koji će ju osposobiti i za rad na nekim drugim projektima. Tako naša Ustanova radi i na edukaciji mladih osoba po pitanju provedbe europskih projekata, što im je izuzetno važno prilikom pisanja životopisa u potrazi za stalnim poslom.“, dodaje ravnateljica prirodnog bisera Hrvatske koji je dokaz kako se itekako može kada su ciljevi ispravno postavljeni i kada se vjeruje mladim ljudima i pruža im se prilika za rad i specijalizirana edukacija.