Suradnja između hrvatskog startupa Blockademia i Tehničkog fakulteta u Rijeci: Riječki studenti pokušat će hakirati aplikaciju za provjeru autentičnosti dokumenata

56

Blockademia sklopila je partnerstvo s Tehničkim fakultetom Sveučilišta u Rijeci. Cilj ove suradnje je povećati razinu sigurnosti i pouzdanosti Blockademia sustava. Znanstvenici i studenti s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci tijekom iduće godine testirat će aplikaciju Blockademia kako bi osigurali visok standard sigurnosti svih dijelova sustava.

Ova je suradnja jedinstvena jer od studenata tražimo da hakiraju našu aplikaciju kako bi pronašli slabosti, greške i moguće prijetnje sustavu u cjelini. Iako blockchain tehnologija osigurava autentičnost, zahvaljujući nemilosrdnom testiranju budućim ćemo korisnicima pružiti pouzdanu aplikaciju. Zahvaljujem se Tehničkom fakultetu u Rijeci što je postao partner i tehnički suradnik na Blockademiinom putu prema izgradnji nove razine autentičnosti.“ – rekao je Goran Težak, predsjednik Blockademie, o novom partnerstvu.

Korisnici mobilne aplikacije Blockademia moći će brzo i jednostavno provjeriti diplome, certifikate, ugovore i druge važne dokumente koristeći Cardano blockchain tehnologiju. Podaci o blockchainu su javni i nepromjenjivi, nudeći svim korisnicima da vide točno vrijeme i datum izdavanja. Blockademia koristi ovu mogućnost kako bi osigurala da su zapisi o autentičnosti trajni.

Blockademia trenutno prikuplja sredstva za daljnji razvoj prodajom vlastitog ACI tokena. Nakon private sale faze koja traje do 15. studenog slijedi community sale, koji se zatvara 6. prosinca. Prikupljenim sredstvima će Blockademia dodatno ojačati svoj tim kako bi do kraja iduće godine njihovo rješenje izašlo na Mainnet, odnosno postalo dostupno korisnicima diljem svijeta.

L.B.

Komentari