Suosnivačica Bumblea postala je najmlađa žena miljarderica u svijetu

26

Dionice aplikacije za spojeve Bumble porasle su u četvrtak, a 31-godišnja izvršna direktorica i osnivačica Whitney Wolfe Herd postala je najmlađom ženom miljardericom na svijetu. Njezinih gotovo 12 % udjela u tvrtki vrijedi 1,6 milijardi dolara. Osim što je najmlađa svjetska žena milijarderica, ona je i najmlađa ženska izvršna direktorica koja je ikad preuzela javnu tvrtku u SAD-u.

Bumble je druga velika dating aplikacija koja je izašla u javnost, nakon IPO-ove Match Match 2015. godine. Match Group je 2017. pokušao kupiti tvrtku Wolfe Herd za 450 milijuna dolara. Bumble je u prvih devet mjeseci 2020. prijavio prihod od 417 milijuna dolara, u odnosu na 363 milijuna dolara u istom vremenskom okviru u 2019.

Wolfe Herd osnovala je Bumble 2014. godine nedugo nakon što je tužila Tinder, svog prethodnog poslodavca, zbog seksualnog uznemiravanja. Navela je da joj je bivši šef i dečko Justin Mateen slao prijetnje, pogrdne tekstove i oduzimao joj titulu suosnivača u Tinderu. Tinder je negirao bilo kakvu nezakonitost, a slučaj je brzo i povjerljivo riješen.
Nakon što je napustila Tinder, Wolfe Herd surađivala je s Andreyem Andrejevim, ruskim milijarderom sa sjedištem u Londonu, koji je gradio uspješne internetske aplikacije za upoznavanje za europsko i latinoameričko tržište, kako bi pokrenula Bumble. Bumble je prva aplikacija u kojoj žene poduzimaju prvi korak u upoznavanju s partnerom.

“Danas Bumble postaje javno poduzeće”, tweetala je Wolfe Herd. „To je moguće samo zahvaljujući više od 1,7 milijardi prvih poteza hrabrih žena u našoj aplikaciji – i pionirskih žena koje su nam otvorile put u poslovnom svijetu. Svima koje su omogućile današnji dan: Hvala.”

Izvor: Forbes

Komentari