Student ekonomije iz Rijeke ostvario veliki uspjeh!

115

Student Ekonomskog fakulteta iz Rijeke sudjeluje u Bruxellesu na HEI-Hacku

Rijeka, 22. veljače 2018. Kako europske ustanove  visokog obrazovanja unaprijediti te učiniti inovativnijima i ove će godine u Bruxellesu iz svoje perspektive predlagati studenti iz više zemalja, a među njima i Filip Rašković (24), student pete godine Ekonomskog fakulteta u Rijeci na smjeru International Business.

Filip će s ostalim studentima svoje ideje iznijeti kroz inicijativu Europske komisije HEInnovate Hack (HEI-Hack) i tom će prigodom 27. i 28. veljače ove godine boraviti u Bruxellesu.

HEI je skraćenica za Higher Educational Institutions, dok je HEInnovate inicijativa Europske komisije koju podržavaju neovisni stručnjaci, a mogu joj pristupiti sve ustanove visokog obrazovanja. Inicijativa raspolaže brojnim alatima unapređenja i vrednovanja obrazovnih institucija te omogućava edukacije, treninge i radionice koje institucijama visokog obazovanja znatno mogu pomoći u daljnjem radu i podizanju vlastite kvalitete.

Poziv za sudjelovanje na HEI-Hack inicijativi došao je profesorici Danijeli Sokolić na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, koja je potom predložila četiri studenta. Odabran je Filip Rašković, kao jedan od ukupno 30 studenata iz više europskih ustanova visokog obrazovanja koji će sudjelovati na HEI-Hacku. U Bruxellesu će ovih 30 studenata biti podijeljeno u pet timova, a svaki će tim dobiti i svog trenera. Ti će treneri dan prije brifirati svoje ekipe dajući im osnovne smjernice, a sljedećeg dana mladi će studenti imati 7-8 sati da zajedničkim snagama osmisle i prezentiraju rješenja za unapređenje rada te bolju reprezentativnost obrazovnih ustanova. Osnovni cilj ovog događanja je omogućiti studentima da se čuje njihov glas, a ono što predlože bit će daljnje niti vodilje za obrazovne ustanove koje će prema tomu prilagođavati svoj rad i metodologiju obrazovanja.

Filip Rašković mišljenja je da iako na fakultetima postoji veliki broj projekata, radionica i udruga na koje se studenti mogu uključiti, ima mjesta za napredak.

– Inicijativa HEI-Hack teži upravo tome da studente potakne na inovativno i poduzetničko ponašanje te da se iznađe rješenje kako im fakultet može u tome pomoći. Drago mi je što na projektu sudjeluju studenti iz različitih zemalja i što ćemo o prilikama i izazovima razgovarati na globalnoj razini. S obzirom na to da na fakultetu postoji mnoštvo proaktivnih i poduzetnih studenata, iznimno mi je drago što sam izabran te imam priliku predstavljati fakultet i studente riječkog sveučilišta na ovakvom projektu – kaže mladi Filip koji se intenzivno priprema za skorašnji odlazak u Bruxelles.

Komentari