Što donosi petak na Weekendu

226

Uvodno predavanje s početkom u 10 sati održat će Sasha Savić, osnivač legendarnog sarajevskog Omladinskog Program Radija koji iza sebe ima impresivnu međunarodnu karijeru. Sasha će pod temom „Komunikacija u realnom vremenu“ govoriti, između ostalog, o potrošačkim navikama pojedinaca te načinu na koji se čovjekov odnos prema brandovima dramatično mijenjao kroz proteklo desetljeće. Koja je budućnost besplatne televizije, na istoimenom predavanju, reći će nam Andreas Rudas, izvršni potpredsjednik RTL Grupe.

U kojem smjeru će se razvijati medijski servisi, danas, kada ih oglašivači preskaču i okreću se direktno medijima, saznat ćemo u panelu pod nazivom „Oglašavanje 2020.“ Već unaprijed veliki medijski interes izazvao je panel „Radio 365 dana kasnije“ u kojemu će dugogodišnji radijski djelatnici govoriti o tom gotovo „otpisanom“ mediju koji je, unatoč predviđanjima, doživio najveće promjene, ekspanziju i profitabilnost u Hrvatskoj. Uvođenje novih TV kanala promijenilo je način gledanja televizije i time uvelike utjecalo na fragmentaciju TV tržišta. Upravo o toj temi razgovarat će čelnici televizijskih kanala u sklopu panela „Više igrača, manje kolača? Fragmentacija TV tržišta“.

Program u dvorani Vikend sutra će zaključiti James Whatley, direktor marketinga 1000 heads, s predavanjem „Kako radi ‘word of mouth’ marketing“.

Također u petak, ali u dvorani Vikendica:

Program počinje u 10 sati panelom „Click ‘n’ Carry“ gdje će se raspravljati o revoluciji u načinima plaćanja koje su uvele nove tehnologije. O njihovoj implementaciji u svakodnevni život i utjecaju na oglašavanje proizvoda govorit će stručnjaci iz tog područja. Zaljubljenici u IT tematiku zasigurno će poslušati predavanje „Budućnost isporuke mobilnog video sadržaja“ koje će održati Stefana Jenzowsky iz Siemensa. Konzumacija internet sadržaja u današnje vrijeme gotovo je premašila korištenje tiska kao izvora informacija. Zašto su potrošači i dalje spremni platiti novine, a odbijaju to napraviti u slučaju internetskog sadržaja? Koja su iskustva pionira naplate online sadržaja u regiji i što možemo naučiti o tome iz primjera New York Timesa? Na ova i brojna druga pitanja odgovorit će voditelji vodećih regionalnih medijskih kuća.

Petak u dvorani Vikend završava predavanjem „Mediji“ na kojemu će biti govora o svim relevantnim medijskim kanalima i proizvodima.

Dvorana Produženi vikend u petak nudi brojne radionice na kojima će svatko željan praktičnog znanja pronaći nešto za sebe.

Nakon petka ispunjenog aktivnostima, posjetitelji se od 18.30 mogu opustiti na Soundset&Javno.hr cocktail partiju, a nakon 21 sat zaputiti u VRT i dobro se zabaviti uz ritam TBF-a dok će u Pepermint klubu Tomo&Marek puštati dobri stari funk.

Komentari