Stiže konkurencija, strani lanac domova za starije od sada u Hrvatskoj

62

Uskoro na hrvatsko tržište dolazi tvrtka SeneCura iz Austrije koja ima lanac domova za starije osobe diljem Austrije, Češke, Slovenije i Švicarske. Sada, SeneCura, kojoj je moto „bliže čovjeku“ već jest novi vlasnik Doma za starije i nemoćne Severović koji se nalazi 15 minuta sjeverno od Zagreba te ima kapacitet od 148 kreveta.

Predsjednik uprave SeneCura Anton Kellner kazao je: “Odlučili smo kupiti Dom Severović jer želimo ponuditi kvalitetnu njegu starijim osobama u Hrvatskoj prema najvišim standardima SeneCure. Vrlo dobra kvaliteta poslovanja u Domu Severović uvjerila nas je da je kupovina bila izvrsna prilika za ulazak SeneCure na hrvatsko tržište. Također, vjerujemo da je naše dugogodišnje iskustvo u uspostavljanju i upravljanju ustanovama za zdravstvenu zaštitu i njegu, dobra osnova za uvođenje uspješnog koncepta na nova tržišta, uključujući i Hrvatsku. Slijedimo koncept poštovanja naših štićenika i osiguravamo kvalitetu njihovog života i življenja u našoj skrbi. Budući da smo svjesni osjetljivosti pružanja usluge skrbi i njege starijih osoba, veliku pažnju posvećujemo i komunikaciji s našim štićenicima, njihovim voljenima, zaposlenicima i lokalnim zajednicama.”

Iz SeneCure kažu kako će u budućnosti uvesti posebne ponude poput primjerice znanstvenog upravljanja boli. SeneCure trenutno vodi 84 doma za starije u Austriji, 19 domova u Češkoj te 3 u Sloveniji, prenosi Mirovina.hr.

Komentari