Startup inkubator Rijeka proslavio 10 godina postojanja

431
Proslava-10-godina-Startup-inkubatora-Rijeka

Prigodnim programom u RiHubu proslavljeno je 10 godina postojanja Startup inkubatora Rijeka, projekta koji je integralni dio Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Grada Rijeke i koji omogućuje zainteresiranima da kroz proces poduzetničke inkubacije razvijaju svoje poduzetničke ideje.

U 10 godina postojanja kroz Startup inkubator Rijeka prošlo je 14 generacija polaznika, 549 korisnika, 56 mentora, 234 tima, provedene su 432 edukacije, održano je 1.320 konzultacija, a novim poduzetnicima dodijeljeno je 118.000 eura za daljnji razvoj njihovih ideja.

Obilježavanju su prisustvovali i riječki gradonačelnik Marko Filipović, privremena pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Grada Rijeke Jana Sertić, kao i brojni dosadašnji sudionici projekta Startup inkubatora.

Proslava-10-godina-Startup-inkubatora-Rijeka

Gradonačelnik Filipović zahvalio je svima koji su tijekom 10 godina provedbe ovog projekta u njemu sudjelovali. „Svi oni koji su razvijali svoje poduzetničke ideje, oni koji su ih mentorirali, svi partneri i suradnici projekta zaslužni su za rast i razvoj Startup inkubatora kojeg Grad Rijeka podupire od samog početka i to ćemo nastaviti i dalje“, rekao je gradonačelnik i dodao kako se građevinski radovi na Energani – inkubatoru za kreativne tehnologije i IT industriju također uskoro bliže svom kraju. „Rijeka će tako dobiti još jedno mjesto za razvoj poduzetništva. Siguran sam da će i taj prostor mnogi od dosadašnji korisnika ispuniti svojim novim idejama i poduzetničkim planovima i projektima“, rekao je Filipović.

U sklopu programa proslave održana je panel rasprava „Pogon novih ideja – jučer, danas, sutra“ u kojoj su sudjelovali Edi Budimilić (Exevio d.o.o.), Ana Dražul  (Nomi Music App / Nomi sistem d.o.o), Silvija Gojević (Croglotta / Slovoteka), Martina Čip Škulić (Cipmann d.o.o.) i Jan Varljen (Productive), nagradni kviz Lukavac te promocija proizvoda i rukotvorina startup timova –  Annika, Daisy Backpacks, Japanski Ofuro Spa, Medrican, Paliska Brewery, Plantiful Studio, Terra Nera i TESU.

Proslava-10-godina-Startup-inkubatora-Rijeka

Startup inkubator Rijeka s radom je krenuo u veljači 2013. godine, na lokaciji u Ružićevoj ulici i u prvo vrijeme bio je namijenjen isključivo mladim osobama do 29 godina koje su samostalno ili unutar tima željele razviti svoju poslovnu ideju i otvoriti poslovni subjekt. Inkubacijski program trajao je 6 mjeseci i tijekom jedne godine upisivao dvije generacije korisnika.

Od 2018. Startup inkubator doživljava značajne promjene – inkubacijski program doživljava kvalitativno i kvantitativno unaprjeđenje, trajanje jednog ciklusa se povećava na 8 mjeseci, odnosno u akademskoj godini program sada polazi jedna generacija korisnika, a time se ukupna podrška timovima (prostor, mentorstva i druge usluge) povećala na punih godinu dana.

FOTO: Grad Rijeka i HBstudio

Komentari