Spajaju se dva kozmetička diva, nova kompanija dolazi u 100 zemalja svijeta

72

Najpoznatija kozmetička tvrtka u Latinskoj Americi, brazilska Natura, najavila je spajanje s jednom od najvećih kozmetičkih kompanija s tradicijom dugom više od 100 godina.

Natura se spaja s Avonom, a novonastala kompanija vrijedit će oko 11 milijardi dolara i bit će rasprostranjena po svijetu u 100 zemalja i s oko 3 tisuće trgovina.

Avon je nastao u SAD-u i bila je prva kozmetička organizacija koja je poslovala principom “od vrata do vrata.” U prošloj godini tvrtka je pokrenula preustroj i ukinula 2 300 radnih mjesta.

Natura je osnovana u São Paulu 1969. godine i prvotno se sastojala od jedne male trgovine, koja je ulagala napor da se održi. Nenadano se pretvorila u kozmetičkog diva i prije Avona kupila i The Body Shop, koji je bio u sastavu grupe L’Oreal te australski Aesop.

Suosnivač Nature Luiz Seabra rekao je da su uvijek gledali na Avon s divljenjem i poštovanjem. Vjeruje da kupnjom mogu vratiti uspjeh britanske tvrtke, a Natura tako ima prilike proširiti se i na ostale kontinente, prvenstveno u Europu i Aziju.

Komentari