Složite riječki gradski proračun kroz igru

57

proracunajme1

Igra, objavljena na stranici riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna te na jednostavan način upoznaje građane s njegovom realizacijom. Kroz segment igranja proračunske igre ostvaruje se komunikacija s upravom i već sada otvara sudjelovanje građana u donošenju proračuna za 2016. jer igrači (građani) biraju projekte koje bi rado realizirali i pokušavaju unutar postojećeg proračuna uštedjeti sredstva za njihovu realizaciju. Jednako tako, građani mogu slanjem poruke na kraju igranja i sami predložiti projekt koji bi realizirali ili uvrstili na popis projekata u idućoj godini. Statistika igranja, odnosno najčešće birani ili predloženi projekti uzimaju se u obzir prilikom planiranja proračuna za iduću godinu.

Da bi sve bilo jasnije dokumenti važni za razumijevanje samog načina donošenja proračuna povezani su linkovima, a može se doći i do cjelovitog prikaza proračuna na riječkom gradskom portalu.

proracunajme2

Riječani se na ovaj način upoznaju s upoznaju s pojednostavljenom verzijom godišnjeg proračuna još od 2011., a riječki su primjer kao kvalitetan način rada u smislu uključivanja građana u donošenje proračuna prepoznali i drugi gradovi, poput Pazina, Koprivnice i Labina koji provode slične inicijative i ankete.

Poigrajte se i vi na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i uključite u planiranje i donošenje proračuna za 2016. godinu!

proracunajme3

Komentari